Inga Marte Thorkildsen er flau over å være politiker

- Dette er forkastelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er pinlig at vi stortingsrepresentanter skal ha en pensjonsordning som andre bare kan se langt etter. Vi er da virkelig ikke mer spesielle enn folk flest, sier SVs stortingsrepresentant, Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.no.

Det er etter at det ble kjent av enkelte stortingsrepresentanter kan ha fått millionbeløp i pensjon som de ikke hadde rett på at Thorkildsen reagerer.

- Forkastelig pensjonssystem

- Mens vanlige folk må jobbe både i 30 og 40 år for å få full opptjeningstid, holder det med 12 år for oss. Og mens vi har en pensjonsalder på 65 år, har vanlige folk en pensjonsalder på 67. Det er jo helt forkastelig at systemet kan være sånn, sier SV-politikeren.

Hun retter videre

kritikk mot de som sier at stortingsrepresentanter fortjener denne ordningen fordi de er spesielle.

- Politikere må slutte å se på seg selv som en egen spesiell gruppe. Det eneste som skiller oss fra folk flest er at vi har mye bedre pensjonsordninger. Jeg forstår ikke hvorfor skal vi få sydd megaputer under armene, sier hun.

Torkildsen håper systemet vil bli forandret snarest mulig, og sier at SV lenge har ønsket det, men siden de bare har blitt støttet av Senterpartiet har de ikke fått gjennomslag for forslaget.

Selv vedtatt reglene

- Det er pinlig at politikere har utnytta systemet eller ikke satt seg godt nok inn i reglene de selv har vedtatt, sier Thorkildsen.

Du tror de har mottatt pengene bevisst?

Inga Marte Thorkildsen er flau over å være politiker

- Det vil jeg ikke spekulere i, men det er uansett trist at politikere ikke kan ha et system basert på tillit, sier hun.

PINLIG: -Det er pinlig at vi politikere skal ha bedre pensjonsordninger enn folk flest, sier SVs Inga Marte Thorkildsen til dagbladet.no. Foto: Peder Gjersøe/Dagbladet
PINLIG: -Det er pinlig at vi politikere skal ha bedre pensjonsordninger enn folk flest, sier SVs Inga Marte Thorkildsen til dagbladet.no. Foto: Peder Gjersøe/Dagbladet Vis mer