- Inga Marte Thorkildsen på vei ut av SV-ledelsen

Inga Marte Thorkildsen tar ikke gjenvalg som nestleder i SV, opplyser partikilder til Dagsavisen.

PÅ VEI UT?:  Ifølge Dagsavisen tar ikke Inga Marte Thorkildsen gjenvalg som nestleder i SV.  Foto: Jacques Hvistendahl
PÅ VEI UT?: Ifølge Dagsavisen tar ikke Inga Marte Thorkildsen gjenvalg som nestleder i SV. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir endringer i partiledelsen, sier flere kilder i SV til avisen.

Partiet nedsatte under helgens landsstyremøte en valgkomité som skal jobbe fram mot landsmøtet i april neste år. Komiteen skal i nærmeste framtid spørre dagens medlemmer om de tar gjenvalg til sine ulike posisjoner.

Etter det avisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder.

Det spekuleres også i SV-kretset om Bård Vegar Solhjell vil fortsette i nestledervervet.

Thorkildsen selv vil ikke uttale seg til Dagsavisen. Hun er for tiden opptatt med et bokprosjekt. Avisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Solhjell, som er i Myanmar med forsvars- og utenrikskomiteen for tiden.

- Vi har akkurat satt ned en valgkomité som ikke har startet sitt arbeid. Vi forholder oss til den ledelsen vi har, sier partisekretær Silje Schei Tveitdal, som sier SV-ledelsen ikke vil kommentere spekulasjonene.

I helgen ble det kjent at Thorkildsen har sagt nei til å stille som toppkandidat for SV i Oslo i neste års kommune- og fylkestingsvalg.

(NTB)