MØTTE IKKE: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) var ikke til stede på kontaktmøtet mellom byrådens kontor og Utdanningsetaten i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MØTTE IKKE: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) var ikke til stede på kontaktmøtet mellom byrådens kontor og Utdanningsetaten i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Inga Marte Thorkildsen (SV) droppet møte med skoletoppene

Leder i Utdanningsetaten Astrid Søgnen og byråd Inga Marte Thorkildsen skulle i dag ha møtt hverandre til kontaktmøte på Rådhuset. Søgnen kom, men det gjorde ikke Thorkildsen.

Det er et anstrengt forhold mellom toppledelsen i Utdanningsetaten og byråd Inga Marte Thorkildsen etter de anonyme varslene mot byråden som er kommet fra etatsledelsen.

UTDANNINGSDIREKTØR: Astrid Søgnen deltok i kontaktmøtet på Rådhuset i dag. Arkivfoto: Mimsy Møller / Samfoto
UTDANNINGSDIREKTØR: Astrid Søgnen deltok i kontaktmøtet på Rådhuset i dag. Arkivfoto: Mimsy Møller / Samfoto Vis mer

I varslet omtales blant annet byrådens oppførsel i møter med medarbeidere i utdanningsadministrasjonen som «trakasserende.»

Likevel har byrådsleder Raymond Johansen (Ap) bestemt at Thorkildsen skal fortsette i sin stilling og med alle sine ansvarsområder mens granskingen pågår.

- Jeg har full tillit til Inga Marte Thorkildsen, jeg har full tillit til at hun og også Utdanningsetaten utøver sitt arbeid mens arbeidet med informasjonsinnhentingen pågår, sa Johansen til Dagbladet i går.

FNYSER: Byrådsleder Raymond Johansen svarer Oslo Frp som krever en ekstern granskning av Inga Marte Thorkildsen, etter at sistnevnte skal ha blitt varslet om. - Oslo Frp er jo suverene til å vedta hva som helst, sier han til Dagbladet. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Ikke til stede

Et såkalt kontaktmøte mellom politisk ledelse ved Byråd for oppvekst og kunnskap og Utdanningsetaten ble i dag også gjennomført som vanlig i dag, med ett unntak.

Byråd Inga Marte Thorkildsen var ikke til stede, får Dagbladet bekreftet.

- Kontaktmøtet ble gjennomført slik det pleier å gjøre hver 14. dag, med ordinære saker som er til behandling, sier pressekontakt ved byrådens kontor, Karin Steenstrup til Dagbladet.

På spørsmål om hvem som var til stede bekrefter hun at direktør for Utdanningsetaten i Oslo, Astrid Søgnen, var til stede, sammen med flere andre fra sin ledergruppe.

- Thorkildsen var ikke til stede. Politisk ledelse var representert med begge byrådssekretærene. Møtet ble ledet av kommunaldirektøren, sier hun.

- Men hun pleier normalt sett å være til stede?

- Dette er et møte som gjennomføres hver 14. dag. I utgangspunktet pleier hun det.

På spørsmål om hvorfor Inga Marte Thorkildsen ikke deltok, svarer hun at byråden ikke hadde anledning, men at politisk ledelse deltok med to byrådssekretærer.

Møttes siste gang 5. september

Hun opplyser videre at møtet er klassifisert som et internt møte og dagsorden for møtet derfor ikke er offentlig.

Hun vil derfor ikke svare på om konflikten mellom Thorkildsen og Utdanningsetatens ledelse var tema.

Byrådssekretær Anna Tresse var til stede på møtet, men viser til Steenstrups svar på spørsmål om hvorfor Thorkildsen ikke var til stede.

Ved forrige kontaktmøte 5. september var Thorkildsen til stede. Det var også sist de to har møttes, får Dagbladet opplyst fra byrådens kontor.

Få dager etter, fredag 7. september, ifølge Dagsavisen, kom det første brevet fra de anonyme varslerne i Utdanningsetatens ledelse.

- Upløyd mark

Byrådsleder Raymond Johansen vil selv lede og konkludere i granskingen av varslene.

- Dette er upløyd mark. Vi har ingen erfaring tidligere hvor det er rettet anonyme varsler mot en sittende byråd. I Oslo har vi et parlamentarisk system, det betyr at det er jeg som utnevner byrådet. Varsler behandles alltid av en overordnet. Da er det jeg som må behandle varselet, sier Raymond Johansen til Dagbladet på Rådhuset i dag.

Han sier begge sider skal bli hørt.

- Vi tar alle varsler på alvor. Det er viktig å høre hva varslerne mener, samtidig er kontradiksjon også viktig før man fatter så store og viktige avgjørelser som jeg må gjøre, sier han.

- Oslo Frp sier de vil ha en ekstern gransking og vil ta dette opp til votering på neste byrådsmøte. Hva tenker du om det?

- Oslo Frp og bystyret er suverene til å vedta hva som helst. Men det betyr at alt før jeg har rukket å se på fakta, eller legge opp løpet for informasjonsinnhenting, så ønsker de et parallelt løp. Det er de i sin full rett til, men det hadde vært greit om de så på det som kom først, sier han.