Inga Marte-video vekker oppsikt: - Uryddig og uheldig

En 15 minutters video med Inga Marte Thorkildsen er vist på barnehager i Oslo. Det skaper reaksjoner at filmen gir byrådens tidligere arbeidsgiver flere minutter med taletid.

VIDEO OM BARNEHJERNEVERNET: Inga Marte Thorkildsen har hovedrollen i filmen, hvor også hennes tidligere arbeidsgiver, Forandringsfabrikken, gis mye tid. Skjermpdump: Oslo kommune
VIDEO OM BARNEHJERNEVERNET: Inga Marte Thorkildsen har hovedrollen i filmen, hvor også hennes tidligere arbeidsgiver, Forandringsfabrikken, gis mye tid. Skjermpdump: Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I lys av diskusjonen om Inga Marte Thorkildsens habilitet og varslene mot henne, forstår jeg godt at man kan reagere på denne filmen.

Hallstein Bjercke (V) ser på videoen Inga Marte Thorkildsen og byrådet for oppvekst og kunnskap har laget. Filmen er 15 minutter lang, og Dagbladet vet den er blitt vist for foreldre med barn i barnehager i Oslo. Dagbladet kjenner også til at filmen skapte reaksjoner blant barnehageforeldre.

Filmen åpner og avslutter med Inga Marte Thorkildsen. Skolebyråden snakker varmt om det gode arbeidet som gjøres av Barnehjernevernet i regi av Oslo kommune og hennes egen byrådsavdeling.

- Må være varsom

Bjercke reagerer spesielt på de tre minuttene av filmen som er viet arbeidet som gjøres av Forandringsfabrikken - Thorkildsens tidligere arbeidsgiver.

- Politikere i maktposisjoner som Inga Marte Thorkildsen bør alltid være varsomme på å bruke for mye plass på seg selv, spesielt dersom det stilles spørsmål om deres rolle og habilitet, sier Bjercke.

I det første varselet mot henne, beskyldes Thorkildsen for å presse Utdanningsetaten til å kjøpe tjenester fra nettopp Forandringsfabrikken, noe byråden selv avviser. I budsjettet for 2019, som ble lagt fram onsdag denne uka, nevnes «Mitt liv», et prosjekt i regi av nettopp Forandringsfabrikken, hele elleve ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer