Inga Martes plan mot sex-overgrep

- Mary-Ann åpnet øynene mine for samfunnets jævelskap, sier barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

MÅ SNAKKE ÅPENT: Inga Marte Thorkildsen la mandag fram tiltaksplan for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn. Både hun og daglig leder Mary-Ann Oshaug ved Incestsenteret i Vestfold mener åpenhet er bud nummer én. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
MÅ SNAKKE ÅPENT: Inga Marte Thorkildsen la mandag fram tiltaksplan for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn. Både hun og daglig leder Mary-Ann Oshaug ved Incestsenteret i Vestfold mener åpenhet er bud nummer én. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):TØNSBERG (Dagbladet): Denne uka presenterte hun regjeringens 42 tiltak mot vold og seksuelle overgrep mot barn.

Incestsenteret i Vestfold var ikke et tilfeldig valgt sted da barne, - likestillings- og inkluderingsministeren mandag la fram strategirapporten «Barndommen kommer ikke i reprise».

Thorkildsen var bare 15 år da hun i 1991 så fjernsynsdokumentaren om incestofferet Mary-Ann Oshaug, som ble seksuelt misbrukt av sin far fra hun var fem år. Det skulle inspirere henne til å ta barns problemer på alvor som politiker.

- Jeg husker at jeg så programmet sammen med mamma, og jeg trodde ikke det var mulig at noen kunne gjøre noe så forferdelig mot barn. Siden den gangen har jeg vært opptatt av hvordan voksne kan forgripe seg på barn. I tillegg til Herbjørg Wassmos trilogi om Tora, har May-Ann vært den som har fått meg interessert i temaet. Dette engasjementet tok jeg med meg videre inn i politikken, forteller SV-statsråden, som representerer Vestfold på Stortinget. Snakket åpent Daglig leder for Incestsenteret, Mary-Ann Oshaug (47), ble landskjent da hun i 1987 ga ut boka «Mary-Ann et incestoffer står frem». 12 år gammel ble hun gateprostituert og begynte med narkotika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer