Inge Steensland er død

Shippinginvestor, milliarder og motstandsmann, Inge Steensland døde 86 år gammel.

MOTSTANDSMANN OG SHIPPINGINVESTOR:  Her hilser Inge Steensland på kongen i 2004. Foto: SCANPIX
MOTSTANDSMANN OG SHIPPINGINVESTOR: Her hilser Inge Steensland på kongen i 2004. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En av Stavangers mest kjente shippinginvestorer, samfunnsbygger og motstandsmann under krigen, Inge Steensland er død, nær 87 år gammel, ifølge Aftenbladet.no.

Inge Steenland ble rammet av slag og lagt inn på sykehus for kort tid siden. Han hadde bestemt at dattersønnen skal overta ledelsen av forretningsvirksomheten.

26. november ville Steensland ha blitt 87 år gammel. Steensland har vært både megler, skipsreder og investor, og er dekorert for sin innsats under krigen.

Han innehar Krigskorset med sverd, som er Norges høyeste utmerkelse. Dette fikk han av Regjeringen i 1946. Han ble uteksaminert fra Sjøkrigsskolen i 1946 som beste elev. I 2004 ble han tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin sivile innsats etter krigen.


Inge Steensland startet sitt eget skipsmeglerfirma, Inge Steensland AS, i 1960. Han har også opparbeidet seg betydelige eierandeler i skipsrederiet Solvang.

Milliardæren var aktiv i forretningslivet til det siste. Så seint som i desember 2007, i en alder av 84 år, stilte han seg bak investeringer på til sammen 3,7 milliarder kroner til ni nye gasstankere.

Steensland har gitt navn til Inge Steenslands pris, som er en utmerkelse til offiserer fra Sjøforsvaret, og til Inge Steenslands stiftelse som har bidratt med flere millioner kroner til allmennyttige formål.

I april var han til stede da Redningsselskapet døpte redningsskøyta RS Inge Steensland i Oslo. Skøyta ble i hovedsak finansiert av Steensland.

(NTB).