- Ingebrigt Steen Jensen er en stor, tom tønne

Stabæk-generalens spontanaksjon «Nei til salg av Norge» har vind i seilene. Historiker Jon Hustad er ikke imponert.

MOTANGREP: ingebrigt Steen Jensen har satt i gang en liten folkebevegelse etter et opprop på Facebook der han protesterer mot «salg av Norge». Historiker Jon Hustad rykker ut med støtte til regjeringen, som ønsker å selge unna en rekke statlige bedrifter.
MOTANGREP: ingebrigt Steen Jensen har satt i gang en liten folkebevegelse etter et opprop på Facebook der han protesterer mot «salg av Norge». Historiker Jon Hustad rykker ut med støtte til regjeringen, som ønsker å selge unna en rekke statlige bedrifter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingebrigt Steen-Jensen opplever stort engasjement rundt en spontanbevegelse som er mot salg av statlige eiendeler. Mandag skrev han innlegget «Nei til salg av Norge», som siden er omtalt i en rekke medier.

5. februar skal Stortinget behandle regjeringens eierskapsmelding om helt eller delvis salg av en rekke statlige bedrifter.

Flytoget, Ambita (tidl Norsk eiendomsinformasjon), Baneservice, oppdrettselskapet Cermaq (solgt til japanske eiere), eiendomsselskapet Entra Holding, Mesta (tidl. Statens Vegvesen), SAS og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter (Veso) er foreslått solgt.

Regjeringen ønsker dessuten å redusere eierskapet ned mot 34 prosent i de børsnoterte selskapene Telenor og Kongsberg Gruppen.

Steen Jensen protesterte mot det han kaller et «salg av Norge» med en facebook-melding. Så begynte snøballen å rulle.

- Det virker som det tar helt fullstendig av her nå. Det er opprettet en facebookside, den har fått 11.000 medlemmer på en dag. Nesten alle norske medier har ringt meg i dag. Det er et kjør jeg ikke har opplevd maken til. Dette har truffet ett eller annet i folket, sier Steen Jensen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.