Ingebrigtsen godtar to ukers varetekt

Fred Ingebrigtsen, som er siktet for innsidehandel, godtar to ukers varetektsfengsling i full isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fred Ingebrigtsen, som er siktet for innsidehandel, godtar to ukers varetektsfengsling i full isolasjon.

Ingebrigtsen skulle framstilles for fengsling i Stavanger tingrett i ettermiddag, men bestemte seg kort tid før møtet for å godta fengslingen.

- Det gjorde han fordi han vet hvilket mediepress dette medfører for hans familie. Han samtykket til fengsel av engstelse for at dette vil eksponere dem for ytterligere oppmerksomhet, sier Ingebrigtsens advokat Olav Braaten til NTB.

Advokaten understreker at Ingebrigtsen svært motstrebende godtok fengslingen, og at han gjorde det i håp om at politiet i løpet av de to ukene finner ut at det ikke er grunnlag for å opprettholde siktelsen mot ham.

Ingebrigtsens svoger (38) har også godtatt to ukers varetektsfengsling, så det holdes heller ikke noe fengslingsmøte for ham. En 49 år gammel medsiktet vil imidlertid bli framstilt for varetektsfengsling.

Totalt er fem personer siktet for organisert kriminalitet i forbindelse med innsidehandel. Ingebrigtsen og hans fire medsiktede handlet Acta-aksjer for 114 millioner kroner i perioden fra 2004 til våren 2008 basert på informasjon som politiet mener stammer fra Ingebrigtsen.

(NTB)

TO UKER I VARETEKT: Acta-gründer Fred Ingebrigtsen. Arkivfoto: Marie von Krogh / Rogalands Avis / Scanpix
TO UKER I VARETEKT: Acta-gründer Fred Ingebrigtsen. Arkivfoto: Marie von Krogh / Rogalands Avis / Scanpix Vis mer