GJORT DET RETTE: Kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden sier i dag til Nettavisen at han mener Ingebrigtsen har gjort det eneste riktige.
Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet
GJORT DET RETTE: Kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden sier i dag til Nettavisen at han mener Ingebrigtsen har gjort det eneste riktige. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DagbladetVis mer

- Ingebrigtsen har gjort det eneste riktige

Og nå reagerer Arbeiderpartiet også riktig, mener Hans Geelmuyden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på fredag at tidligere statsekretær Roger Ingebrigtsen trakk seg fra sitt verv.

På Facebook skrev han at bakgrunnen for dette var at han i 2004 hadde et seksuelt forhold til ei 20 år yngre jente. Jenta som den gang var 17 år er i dag 25 år. Hun har vært aktiv innen politikken, men valgte i dag å trekke seg fra nominasjonslista til Troms AP.

- Ikke noe straffbart Det er ikke blitt iverksatt noen etterforkning i saken. Riksadvokatembetet fikk mandag morgen en rekke henvendelser om hvorvidt de ville ta initiativ til at saken ble etterforsket, men etter noen timer kom beskjeden om at de avventer situasjonen.

Kvinnens bistandsadvokat, Thomas Hansen i advokatfirmaet Bakke i Tromsø, har foreløpig ikke anmeldt saken, og Roger Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, sa søndag at det etter hans vurdering ikke har skjedd noe straffbart i saken.

- Ap reagerer riktig Kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden, sier i dag til Nettavisen at han mener Ingebrigtsen har gjort det eneste riktige.

 - Det er vanskelig for oss på utsiden å vurdere denne saken nå, fordi vi ikke kjenner alle detaljer. Gitt det vi vet, har Roger Ingebrigtsen gjort det eneste riktige ved å trekke seg fra alle verv med umiddelbar virkning, sier Geelmuyden til Nettavisen NA24.

Geelmuyden sier videre at Ap-ledelsens reaksjon var den eneste mulige, ettersom den har forholdt seg altfor passivt i Vågå-saken.

- Nå reagerer AP-ledelsen slik den burde gjort i Vågå-saken. Men Vågå-saken er en straffesak. Spørsmålet som gjenstår er om Ingebrigtsen har misbrukt sitt tillitsverv i forhold til en yngre tillitsvalgt. Maktmisbruk må det være nulltoleranse for. I denne saken er det så langt bare tapere, sier Geelmuyden. På lengre sikt kan det hende vi får en bedre partikultur som resultat. I så fall blir vi alle vinnere, fortsetter Geelmuyden.

FÅR STØTTE: Kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden mener Ronny Ingebrigtsen gjorde rett i å trekke seg fra alle verv umiddelbart.
Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
FÅR STØTTE: Kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden mener Ronny Ingebrigtsen gjorde rett i å trekke seg fra alle verv umiddelbart. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys Vis mer