KAN FÅ ETTERLØNN: Som statssekretær har Ingebrigtsen hatt en lønn på 816 200 kroner i året. Hvis han ikke får seg en annen jobb, kan han søke om etterlønn i inntil tre måneder. Før skatt vil det utgjøre 204 050 kroner. Foto: Uffe Frandsen
KAN FÅ ETTERLØNN: Som statssekretær har Ingebrigtsen hatt en lønn på 816 200 kroner i året. Hvis han ikke får seg en annen jobb, kan han søke om etterlønn i inntil tre måneder. Før skatt vil det utgjøre 204 050 kroner. Foto: Uffe FrandsenVis mer

Ingebrigtsen kan få hundretusener i etterlønn

Kan få med seg over 400 000 kroner i etterlønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som statssekretær har Ingebrigtsen hatt en lønn på 816 200 kroner i året. Hvis han ikke får seg en annen jobb, kan han søke om etterlønn i inntil tre måneder. Før skatt vil det utgjøre 204 050 kroner.

Men dersom Karanteneutvalget for politikere ilegger ham sakskarantene, kan han få inntil seks måneders etterlønn. I så fall vil etterlønnen bli 408 100 kroner, skriver Dagsavisen.

Politisk rådgiver ved Statsministerens kontor, Sindre Fossum Beyer (Ap), opplyser at etterlønn først blir vurdert dersom Ingebrigtsen søker om det. Statsministerens kontor har ennå ikke mottatt noen søknad om etterlønn. Men det er ikke uvanlig at det kan skje i ettertid, ifølge Fossum Beyer.

Ingebrigtsens advokat John Christian Elden sier hans klient har andre ting å tenke på enn penger for tiden.

- Dette har han neppe noen tanker om ennå. Han er langt mer opptatt av familien og egen helse enn lønn, sier Elden.

Ingebrigtsen har fått sykmelding og er for tiden på ferie i Sør-Europa.

- Han er der hans lege har sendt og skjermet ham, sa Elden til VG tidligere denne uken.

Ingebrigtsen har foruten å gå av som statssekretær, også trukket seg fra nominasjonslisten i Troms Ap, og han har trukket seg som nestleder i Tromsø Aps kommunestyregruppe og som leder av valgkomiteen. Det var torsdag ikke klart om han også kommer til å trekke seg som kommunestyrerepresentant.

(NTB)