Ingela (51) blir kanskje aldri frisk etter kyllingmiddagen

Sykdommen rammer 50-100 nordmenn hvert år.

ALVORLIG SYK: Ingela (51) var ute på kjøretur med mannen sin da de stoppet på et gatekjøkken i det sørlige Skåne for å spise middag. Mannen kjøpte burger - og merket ingenting galt etter måltidet. Ingela valgte kyllingnuggets, og fikk voldsomme magesmerter et par timer etter måltidet.  Foto: Christian Örnberg / Expressen
ALVORLIG SYK: Ingela (51) var ute på kjøretur med mannen sin da de stoppet på et gatekjøkken i det sørlige Skåne for å spise middag. Mannen kjøpte burger - og merket ingenting galt etter måltidet. Ingela valgte kyllingnuggets, og fikk voldsomme magesmerter et par timer etter måltidet. Foto: Christian Örnberg / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingela (51) var ute på kjøretur med mannen sin da de stoppet på et gatekjøkken i det sørlige Skåne for å spise middag. Mannen kjøpte burger - og merket ingenting galt etter måltidet. Ingela valgte kyllingnuggets, og fikk voldsomme magesmerter et par timer etter måltidet.

- Jeg tror jeg gikk på do ti ganger det første døgnet, sier Ingela til Expressen.

Lammelser Etter dorushet kjentes det imidlertid som om det verste var over - før Ingela snart merket at hun ble virkelig sjuk. Hun ble mye raskere andpusten enn vanlig, voldsomt trøtt, og orket bare gå ti meter av gangen. Dessuten klarte hun nesten ikke å bevege på høyre arm og bein.

- Da hun ba om en rullator skjønte jeg at vi måtte dra på sykehuset, sier ektemannen Mikael til Expressen.

Etter flere prøver kom legene fram til at Ingela var blitt smittet av campylobacteriose - en bakterie som ifølge Folkehelseinstituttet kan smitte gjennom inntak av dårlig tilberedt kylling- og svinekjøtt, ikke-desinfisert drikkevann eller upasteurisert melk, eller gjennom direkte eller indirekte kontakt med husdyr eller deres avføring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer