Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingemar (68) fengslet for konedrap - elg var den skyldige

Får oppreisning 15 måneder etter. -Svært unikt tilfelle, sier svensk politi.

VAR MISTENKT FOR MORD PÅ SIN KONE: Ingemar Westlund (68). Her ved graven sammen med hunden Yocke. Foto: Christian Örnberg
VAR MISTENKT FOR MORD PÅ SIN KONE: Ingemar Westlund (68). Her ved graven sammen med hunden Yocke. Foto: Christian Örnberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I fem måneder satt Ingemar Westlund (68) i svensk varetektsfengsel, mistenkt for å ha drept sin kone Agneta (63).

15 måneder seinere, kommende tirsdag, skal Kalmar-politiet holde en pressekonferanse på Westlunds hjemsted Västervik for å fortelle hva som skjedde.

Drapsmannen var en elg.

Ingemar Westlund er glad marerittet er over, men venter på en unnskyldning og offentlig beklagelse fra svensk politi. Den kommer tirsdag, og foreløpig har Westlund bare fått konklusjonen i sakens vendepunkt.

- Svært unikt

- Det er et svært unikt tilfelle, sier informasjonssjef Ulf Karlsson i Kalmar-politiet til nyhetbyrået TT.

Marerittet startet 5. september i fjor. Naturvante Agneta Westlund gikk en tur med hunden  i kjente trakter i Loftahammar i Småland for å plukke sopp.
Ektemannen gikk ut for å se etter henne da hun ikke kom hjem, og ved innsjøen Frisksjön fant han kona liggende livløs.

Han ringte nødnummmeret 112, og redningsmannskapene konstaterte at kona var død.

- Hekseprosess
- Da startet en ren hekseprosess, sier Westlund til Expressen.

Obduksjonen ga ikke noe svar på hva som kunne være dødsårsaken, men en kriminalteknisk undersøkelse av klærne viste det var hår av et uspesifisert hjortedyr på klærne til avdøde.

Først seinere ble hårene sendt videre til nøyere analyse ved Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå. 
Derfra kom de endelige resultatene først i oktober i år.
Det var elghår på Agnetas klær, og politiet har skiftet fokus.  Det er sannsynlig at det er en agressiv elg som har angrepet kvinnen og drept kvinnen.

Elgforsker skal forklare
Ifølge Expressen skal politiet ha med en elgforsker på pressekonferansen tirsdag, der Ingemar Westlund vil få sin unnskyldning for å ha vært mistenket, siktet og fengslet som konedrapsmann.

Ekteparet Westlund traff hverandre for 40 år siden, og har to barn og tre barnebarn.

Det har vært flere episoder i Norge og Sverige der turgåere har blitt angrepet av elg, men det er ingen kjente saker med så fatalt utfall som i Småland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media