Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen 14-åring er sterkere enn Jake

- Jeg vet at det kan være farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fjorten år gamle Jake Schellenschlager fra Baltimore blir kalt «wonder kid» og kan løfte vekter som veier over dobbelt så mye som sin egen vekt.

Han begynte å bli med faren, Chris Schellenschlager, på trening da han var 12 år. Som 13-åring satte han verdensrekord i knebøy, der han løftet 95 kilo.

Se video øverst i saken!

Trener regelmessig I et eksklusivt intervju med Washington Post forteller Jake hvorfor han bruker så mye av ungdomstida si på å bygge muskler.

- Faren min er kjempesterk og jeg blir motivert når jeg ser ham, sier fjortenåringen som satte verdensrekord under en konkuranse i Pennsylvania i fjor.

Han trener regelmessig sammen med faren og treneren Mike Sarni. Han løfter 140 kilo i benkpress. I benpress utfører han ti repitisjoner med 290 kilo.

Kan være farlig Jake blir regelmessig sjekket av lege, og fagfolk rundt ham passer på at han ikke overdriver treningen.

- Det er farlig å drive med vektløfting når man ikke er ferdig utviklet, sier Paul Stricker ved det amerikanske akademiet for Pediatri (AAP).

Sarni holder øye med tenåringen under treningen og sørger for at han fullfører øvelsene korrekt og at han ikke løfter for tungt.

- Jeg vet at det kan være farlig, siden han fortsatt vokser, sier han til avisa.

Jakes mor, Brandy Schellenschlager, var skeptisk til sønnens trening i starten, men hevder nå at det er en bra aktivitet for sønnen.

- Slik jeg ser det, er vektløfting en sport på lik linje med baseball, sier hun.

Jake drømmer om å fortsette å slå rekorder i framtida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media