27 PERSONER INNBLANDET:  Dubai-politiet ga i forrige uke ut dette skjemaet over personer som de mener var involvert i Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh tidligere denne måneden. Nå strammer De forente arabiske emiratene inn i forhold til hvem som får komme inn i de åtte emiratene. Foto: Reuters/Scanpix
27 PERSONER INNBLANDET: Dubai-politiet ga i forrige uke ut dette skjemaet over personer som de mener var involvert i Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh tidligere denne måneden. Nå strammer De forente arabiske emiratene inn i forhold til hvem som får komme inn i de åtte emiratene. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

Ingen adgang for israelere

De forente arabiske emirater stenger grensene for israelere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politisjefen i Dubai sier i dag at reisende som de mistenker at er israelske ikke får komme til De forente arabiske emirater, til tross for at de ankommer med andre lands pass, melder den israelske avisa Ha'aretz.

En kvinne, resten mennDahi Khalfan Tamim sier at avgjørelsen kommer etter drapet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh, som emiratiske myndigheter mener er gjennomført av israelske Mossad-agenter.

Tamim sier at en gruppe på 27 personer brukte europeiske og australske pass for å komme inn i landet i januar, med formålet å drepe al-Mabhouh. Av de 27 personene, var en kvinne, resten menn, ifølge Dubai-politiet.

- Vi vil ikke tillate de som har israelsk pass inn i De forente arabiske emirater uansett hvilket pass de har, sier Tamim.

FornærmelseHan utdyper ikke hvordan de skal identifisere israelske besøkende, annet enn at politiet vil «utvikle kunnskap» for å gjenkjenne israelere  på «fysiske egenskaper og måten de snakker på», melder den israelske avisen.

- Mossad burde ikke komme hit til oss. Vi har ikke gjort noe mot Israel. Dette er en fornærmelse overfor oss, overfor Storbritannia, Østerrike, Tyskland og New Zealand, og det er skammelig, sa Tamim til reportere i Dubai.

Israel har ikke bekreftet eller avkreftet at de hadde noen rolle i drapet på Hamas-lederen, men den israelske utenriksminister Avigdor Lieberman sier at det ikke finnes noen link mellom Israel og drapet.

Hamas sier ifølge Ha'aretz at Mabdouh hadde en rolle når det gjaldt våpensmugling fra Iran og inn i Gaza, hvor Hamas regjerer.

De forente arabiske emirater støtter en uavhengig palestinsk stat og har ingen diplomatiske forbindelser med Israel. De siste årene har landet etablert politiske- og handelsforbindelser med Israel på et lavt nivå. Den israelske tennisspilleren Shahar Peer konkurrerte i et Dubai-mesterskap i tennis i forige måned.

NOEN AV DE MISTENKTE:  Her er noen av personene Dubai-politiet mener står bak drapet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh. Foto: Epa/Scanpix
NOEN AV DE MISTENKTE: Her er noen av personene Dubai-politiet mener står bak drapet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh. Foto: Epa/Scanpix Vis mer