FORTSATT UENIGE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad brukte dagen på forhandlinger med Aker og Aker Solutions.
Foto: SCANPIX
FORTSATT UENIGE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad brukte dagen på forhandlinger med Aker og Aker Solutions. Foto: SCANPIXVis mer

Ingen Aker-løsning i kveld

Brustad ikke ferdig ved forhandlingsbordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir neppe noen løsning i Aker-striden i kveld. Det sa næringsminister Sylvia Brustad (Ap) etter å ha brukt store deler av dagen på forhandlinger.

- Vi har konstruktive samtaler og en ålreit tone i samtalene, men det er ingen grunn til å tro at det kommer til noen løsning i kveld, sa nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) i kveld.

Hun tok en pause i forhandlingene for å snakke med pressen før hun på ny forsvant inn i departementet.

Der foregikk det langtrukne forhandlinger mellom Aker ASA, de svenske eierne i Aker Solutions, Investor og Saab, samt den norske regjeringen.

- Regjeringen skal ha en egen gjennomgang av verdivurderingen av transaksjonene. Dette er viktig for oss, i tillegg til prosessen rundt, sa Brustad til NTB.

Hun vil ikke antyde når en mulig løsning på konflikten rundt Aker-transaksjonene vil være klar. Det er sterk uenighet mellom Aker på den ene siden og de andre eierne i Aker Holding på den andre om kravet til regjeringen om en behandling av transaksjonene på generalforsamling i Aker Solutions.

- Vi er ikke i mål, og det er ennå en vei å gå. Det er for tidlig å si om og når det kommer en løsning, sa hun.

(NTB)