Ingen Aker-løsning i kveld

Brustad ikke ferdig ved forhandlingsbordet.

FORTSATT UENIGE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad brukte dagen på forhandlinger med Aker og Aker Solutions.
Foto: SCANPIX
FORTSATT UENIGE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad brukte dagen på forhandlinger med Aker og Aker Solutions. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det blir neppe noen løsning i Aker-striden i kveld. Det sa næringsminister Sylvia Brustad (Ap) etter å ha brukt store deler av dagen på forhandlinger.

- Vi har konstruktive samtaler og en ålreit tone i samtalene, men det er ingen grunn til å tro at det kommer til noen løsning i kveld, sa nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) i kveld.

Hun tok en pause i forhandlingene for å snakke med pressen før hun på ny forsvant inn i departementet.

Der foregikk det langtrukne forhandlinger mellom Aker ASA, de svenske eierne i Aker Solutions, Investor og Saab, samt den norske regjeringen.

- Regjeringen skal ha en egen gjennomgang av verdivurderingen av transaksjonene. Dette er viktig for oss, i tillegg til prosessen rundt, sa Brustad til NTB.

Hun vil ikke antyde når en mulig løsning på konflikten rundt Aker-transaksjonene vil være klar. Det er sterk uenighet mellom Aker på den ene siden og de andre eierne i Aker Holding på den andre om kravet til regjeringen om en behandling av transaksjonene på generalforsamling i Aker Solutions.

- Vi er ikke i mål, og det er ennå en vei å gå. Det er for tidlig å si om og når det kommer en løsning, sa hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer