TRE OMKOMMET: Tre personer omkom i en raftingulykke ved Ridderspranget i Sjoa i dag. Flåtene på bildet er de som ble brukt da ulykken skjedde.
Foto: Døla-Bilde/Hans Bårdløkken / SCANPIX
TRE OMKOMMET: Tre personer omkom i en raftingulykke ved Ridderspranget i Sjoa i dag. Flåtene på bildet er de som ble brukt da ulykken skjedde. Foto: Døla-Bilde/Hans Bårdløkken / SCANPIXVis mer

- Ingen andre rafter der fordi det er for farlig

Hans Bårdløkken bor like i nærheten av elva der tre personer er bekreftet omkommet i en raftingulykke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):Tre personer er nå bekreftet omkommet i en raftingulykke i elva Sjoa i Oppland. En personer er i tillegg reddet opp av elva.

Hans Bårdløkken bor like nærheten av elva, og tok selv bilde av flåtene som ble brukt da ulykken fant sted. Han ankom stedet omtrent en halvtime etter ulykken.

- Det er ingen andre som rafter akkurat der de var, fordi det er for farlig, sier Bårdløkken til Dagbladet.

- Det er stritt og smalt mellom fjellveggene, og det går ikke an å rafte der, spesielt ikke når elva er så frytkelig stor som nå, forteller han.  

Fem personer i vannet - Tre personer er omkommet. En person er hentet opp, vedkommende er forkommet, men i live, sier operasjonsleder i Gudbranndsdalen politidistrikt Arne Strøm.

I tillegg kan det være opp til fem personer som fortsatt er i vannet.

- Vi tror det var 13 ukrainere i båten, men vet ikke om antallet stemmer. Vi mener å ha sett åtte totalt. Fire løpende på land og fire i vannet. Hvor de andre er vet vi ikke. I verste fall kan de fem ha blitt tatt med av elva, sier Strøm.

De innvolverte i ulykken snakker ikke engelsk.

Politiet har derfor problemer med å kommunisere med de involverte.

Kjente ikke elva Ulykken i dag ligner veldig på dødsulykken fra juli 2007 da to personer omkom i en raftingulykke i Sjoa.

Midt i det farlige Åsengjuvet veltet raftingflåten med reisefølget fra Estland og Russland. To turister fra Estland ble senere funnet omkommet flere kilometer lenger ned i elva.

Politiet oppga at det var en uorganisert gruppe som reiste, og at de ikke hadde vært i kontakt med noen som kjenner elva godt.