Ingen aner noe. Så frir ordførerkandidaten fra talerstolen

- Tror jeg hadde haka helt nedpå stortærne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under nominasjonsmøtet i Narvik Arbeiderparti i går at Rune Edvardsen overrasket både samboeren Aina Elisabeth Nordnes Kristiansen og resten av tilhørerne.

Lokalavisa Fremover omtalte saken i går.

Fra talerstolen takket gruppelederen for nominasjonen som ordførerkandidat til neste års kommunevalg. Men de siste minuttene av talen overrasket alle.

For selv om samboeren hadde hørt Edvardsen øve på talen flere ganger, ante hun ingenting om at den skulle ende med ordene: «Vil du gifte deg med meg?»

Du kan se hele frieriet i videoen over.
Haka på stortærne - Mot slutten begynte han å snakke om oss, og takket meg for at jeg hadde holdt ut politikerperioden hans så langt. Så begynte han med at vi har tiårsjubileum som samboere neste år. Da skjønte jeg at her kommer det, sier en tydelig lykkelig Nordnes Kristiansen til Dagbladet.

- Jeg tror jeg hadde haka helt nedpå stortærne, for jeg hadde aldri sett for meg at det skulle komme i et sånt forum. Han er jo troende til litt av hvert, men jeg hadde heller trodd han skulle ta meg med til England på Liverpool-kamp, sier hun.

Ordførerkandidaten i Narvik forteller at ingen visste om frieriet.

Bestemte seg dagen før - Jeg bestemte meg dagen før. Det var da jeg begynte å skrive ned noen ord, forteller han.

- Var du nervøs?

- Mens jeg framførte de andre budskapene under talen tenkte jeg mer og mer på avslutningen, så det bygget seg opp en spenning. Mot slutten begynte nervøsiteten og spenningen å ta meg. Da hun kom fram og sa «ja» var det veldig forløsende, forteller Edvardsen.

Edvardsen sier han ikke var spesielt bekymret for samboerens svar. Det hadde han da heller ingen grunn til.

- Jeg var aldri i tvil. Jeg er utrolig heldig som ble spurt av ham, vi har det veldig bra sammen, sier Aina Kristiansen.

Overøses med gratulasjoner Frieriet spredde seg raskt på Facebook etter at det ble omtalt av lokalavisa i går. Det kommende ekteparet forteller at de har fått utallige tilbakemeldinger.

- Det har vært spinnvilt. Jeg prøvde å svare på alle telefonene og smsene, men jeg klarte ikke. Seint i går måtte jeg slå av telefonen. Også på nettet er det massevis av kommentarer. Det er veldig hyggelig og rørende, sier Edvardsen.

Neste år venter to femtiårsdager, kommunevalg og bryllup på paret. Noen dato er ennå ikke satt.

- Enten må vi ta det så tidlig at det blir før valgkampen begynner, eller så blir det etter valget, er de to enige om.