- EKSEPSJONELT ROLIG: Natteravner og politi tok i natt til gatene for å sikre hovedstaden etter den siste tidas mange voldtekter. Dette er politibetjentene Ingrid og Henning.

Foto: Håkon Eikesdal
- EKSEPSJONELT ROLIG: Natteravner og politi tok i natt til gatene for å sikre hovedstaden etter den siste tidas mange voldtekter. Dette er politibetjentene Ingrid og Henning. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Ingen anmeldte voldtekter i Oslo

Politiet tror det hjalp å ha så mange politifolk og natteravner i gatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Politiet i Oslo kan melde at det ikke har vært noen voldtekter i natt.

Det har også vært svært få tilfeller av vold, opplyser politiet.

- Det var ikke noen voldsepisoder i natt. Det var en rolig natt, men med  betyelig andel politi og sivilie i gatene. Det har nok vært forebyggende. Det har vært flere tjenestemenn ute enn normalt, sier operasjonsleder Heidi Grønstad til Dagbladet.

Eksepsjonelt rolig Divisjonsleder ved Sentrum politistasjon, Marius Gunnerud, var med og ledet arbeidet ute i felt natt til lørdag.

- Det var eksepsjonelt rolig i natt. Selv om det var mye folk ute, nesten som en lørdagsnatt, så var det ingen alvorlige voldstilfeller, sier han.

- Vi fikk dessuten avverget et par hendelser som kunne ha blitt alvorlige, sier Gunnerud til NTB.

- Vi var på riktig sted til rett tid, sier han.

Gunnerud er svært fornøyd med å ha hatt så mange kolleger ute på natten.

- Det var godt å jobbe i natt. Det var også godt å ha alle natteravnene i gatene, sier han.

Etter et stort press på justismyndighetene etter en rekke brutale overfallsvoldtekter i Oslo den siste tiden, var det natt til lørdag dobbelt så mange politifolk ute i gatene. Dessuten deltok 120 natteravner i jobben med å trygge hovedstaden.

- Vi har aldri vært i nærheten av å ha så stor pågang som vi har nå, forteller en fornøyd leder av Natteravnene, Lars Norbum, til NTB.

Ifølge Norbum har organisasjonen i løpet av den siste uken fått i underkant av 500 nye navn på listene sine.

- I natt er vi rundt 120 stykker som skal vandre i byen, forrige helg var vi kun 15- 20. Dette er helt fantastisk, sier han til NTB.