Regionreform

Ingen Ap-garanti om Nord-Norge

I 2019 lovet Jonas Gahr Støre å lytte til folket i Finnmark. I dag vil verken han eller kommunepolitisk talsperson garantere for oppløsning av Troms og Finnmark.

LANDSMØTE: Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk hardt ut mot høyresideparitene i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte. Video; Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert kl. 21.18: Jonas Gahr Støre opplyser til Dagbladet onsdag kveld at hans tidligere uttalelser om oppløsning av Troms og Finnmark ligger fast.

Sommeren 2019 drev Arbeiderpartiet intens valgkamp i Nord-Norge. Arbeiderpartiet endte med sitt dårligste lokalvalg siden 1928, mens Senterpartiet gjorde sitt beste noensinne.

I nord handlet mye om sammenslåingen av de gamle fylkene Troms og Finnmark. Derfor var det svært viktig at Ap-leder Jonas Gahr Støre kom på banen og ga følgende lovnad:

- I motsetning til regjeringen vil Arbeiderpartiet lytte til folk. Kommer vi til makta i 2021 vil vi høre på folket i Finnmark. Det betyr hvis fylkestinget går imot sammenslåingen av Troms og Finnmark, og med særlig vekt på hva ordførerne i Finnmark mener, vil Arbeiderpartiet åpne for å endre vedtaket. Men vi har respekt for at det skal de folkevalgte i Finnmark uttale seg om i 2021. Da vil vi lytte, sa Jonas Gahr Støre til iFinnmark.

Stille fra Støre

Siden Støres uttalelser i 2019 har fylket både blitt slått sammen og det nye fylkestinget - med et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV - har vedtatt at de ønsker å bli oppløst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer