- Ingen automatikk i at konsekvensutredning gir oljeleting

Trond Giske vil ha oljekompromiss.

VIL HA KONSEKVENSUTREDNING: Næringsminister Trond Giske vil ha konsekvensutredning av oljevirksomhet i Lofoten, men understreker at det ikke automatisk betyr oljevirksomhet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL HA KONSEKVENSUTREDNING: Næringsminister Trond Giske vil ha konsekvensutredning av oljevirksomhet i Lofoten, men understreker at det ikke automatisk betyr oljevirksomhet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Næringsminister Trond Giske tar bladet fra munnen og sier nå hva han mener om oljeboring i Lofoten og Vesterålen: Han vil ha konsekvensutredning - og går dermed imot sitt eget fylkeslag.

- Det er helt sikkert folk på landsmøtet som vil ha varig vern av områdene rundt Lofoten og Vesterålen, og det er andre som vil ha oljeboring i morgen. Jeg tror også det er mange som er skeptiske både ut fra miljø-og fiskerihensyn, men som kan være for oljevirksomhet dersom de er trygge på at miljø - og fiskerinteressen blir ivaretatt. Derfor tror jeg det er et godt kompromiss at vi vedtar konsekvensutredning, men samtidig gjør det klart at saken må behandles på nytt før det eventuelt gis konsesjoner, sier han til Dagbladet.

- Et skritt videre AUF står så langt fast på sitt standpunkt om å si nei til konsekvensutredning. De mener konsekvensutredning er et skritt i retning av oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Det er jo et skritt videre, men det er ingen automatikk i at konsekvensutredning leder til oljevirksomhet, sier Giske.

Han mener at selv om det ikke skulle bli et samlet langsmøte bak konsekvensutredning, er det en fordel med et breiest mulig flertall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer