Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen av de siktede erkjenner å ha kjørt bilen

Politiet i Rogaland holder pressekonferanse om pågripelsene i Klepp-saken.

BILDRAP: Tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned bakfra da han var ute og kjørte rulleski med sin far fredag kveld. Bilføreren stakk av. I går pågrep politiet en mann og en kvinne i saken. De er begge siktet for bildrap. Mannen er tidligere blant annet dømt for fyllekjøring og uaktsom kjøring. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
BILDRAP: Tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned bakfra da han var ute og kjørte rulleski med sin far fredag kveld. Bilføreren stakk av. I går pågrep politiet en mann og en kvinne i saken. De er begge siktet for bildrap. Mannen er tidligere blant annet dømt for fyllekjøring og uaktsom kjøring. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Olav Hovda (12) ble fredag kveld påkjørt bakfra da han gikk på rulleski med faren sin langs den smale, svingete veien i Klepp kommune i Rogaland. Han døde lørdag av skadene han pådro seg. 

Bilføreren stakk av fra stedet. Politiet pågrep i går to personer, en mann og en kvinne i 40-åra, for å ha kjørt bilen som traff gutten.

Begge de to er siktet etter paragraf 239, som er bildrap, opplyser politiet på pressekonferansen, som nettopp er avsluttet.

- Vi fortsetter med avhørene og rundspørringer i området. Ingen av de to har erkjent å ha kjørt bilen, sier lensmann Hans Kyllingstad ved klepp lensmannskontor.

Bilen ble funnet på et bilverksted i området. Politiet ønsker ikke å gå inn på hvor dette bilverkstedet er.

Grønn Ford - Bilen vi har beslaglagt hadde skader, men vi ønsker ikke gå inn på hva slags skader den har, sier politiet.

Bilen er en grønn Ford Focus stasjonsvogn 2000 modell. Politiet er sikre på at det er bilen som traff Olav Hovda fredag.

Politiet ønsker forstatt tips dersom noen har sett en grønn bil i området det aktuelle tidsrommet.

Nekter straffskyld Mannen erkjenner i følge sin advokat, Anne Kroken, ikke straffskyld. 

- Mannen erkjenner ikke straffskyld. Det vil bli flere avhør onsdag, sier Kroken til Dagbladet. 

Politiet opplyser at arbeider for fullt både teknisk og taktisk.

- Nå skal vi kartlegge de siktede videre, men vi håper på å kunne finne en løsning på saken, sier politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!