- Ingen av oss er politihatere

Allan Haugane (23) , Fredrik Andersen (24) og Anders Oen (19) er alle kamerater av den drapssiktede Tore Iversen. For dem er det helt ufattelig at kameraten skal ha skutt en politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som skjedde i går, skjedde ikke med den fyren jeg kjenner. Han er en type som har kontroll og tar vare på folk når han er ute. Det har ikke gått opp for meg hva som har skjedd, sier Fredrik Andersen.

- Det kom som et totalt sjokk på oss da vi fikk vite det, sier Anders Oen.

De tre kameratene har kjent Iversen siden barndommen, og deltar i en rekke aktiviteter sammen. De spiller fotball på Østkanten Ballklubb, der Iversen er formann. Men først og fremst driver de internettsida glattcella.com sammen. Det var Iversen som tok seg av det tekniske, mens alle fire utarbeidet innhold og utforming.

På hjemmesida presenterer kameratene informasjon om politiet og rettsvesenet, og mye av innholdet handler om aktiviteter som er på kant med loven.

- Alt er ment som humor, og ingen av oss er politihatere, heller ikke Tore, som var webmaster, sier Haugane.

Allan Haugane jobber sammen med Tore Iversen som elektriker ved Oslo Sporveier.

- Jeg har kjent ham i hele barndommen her på Vålerenga. Han er godt likt blant alle, en veldig blid, fornøyd, trivelig og rund type. Det er helt sprøtt at han kan ha gjort dette. Noe må ha gått galt i hodet hans. Dette har ikke gått opp for meg ennå, sier Haugane.

- Han hadde alltid en masse prosjekter på gang, og var svært allsidig og intelligent. Jeg var sikker på at han visste bedre enn å gjøre noe sånt, sier Andersen.

I går samlet de tre kameratene seg og snakket om det kameraten hadde gjort.

- Noe må ha skjedd som provoserte ham enormt, sier Anders Oen.

- Det er en tung dag, men vi vil ikke dømme kameraten vår før vi vet hva som har skjedd, sier Andersen.