Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen avbestillinger til Tyrkia

Norske turister lar seg ikke skremme av situasjonen i Tyrkia etter at kurderlederen Abdullah Öcalan ble bortført denne uken. Tyrkia-reiser går unna som før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turoperatøren Saga Solreiser melder om rekordsalg av Tyrkia-reiser. Faktisk er det reiser til tyrkiske feriesteder som selger best akkurat nå, opplyser administrerende direktør Gunnar Grosvold. De første charterflyene til landet tar av i mai.

- I går var Tyrkia en av våre best solgte reisemål. Vi solgte rundt 100 reiser til våre tyrkiske reisemål, sier Grosvold.

Uberørte feiresteder

Han har ikke opplysninger som tyder på at folk vegrer seg for å reise til Tyrkia etter at PKK-lederen Abdullah Vcalan ble pågrepet og bortført tidligere denne uken. Kurdere over hele Europa har de siste dagene deltatt i voldsomme protestaksjoner mot pågripelsen av den kurdiske geriljalederen.

- Våre feriesteder langs sørvest-kysten i Tyrkia vil være helt uberørt av denne saken, mener Grosvold. Han vil imidlertid ikke uttale seg om sikkerheten generelt ved reiser til Tyrkia.

- Da må jeg henvise til Utenriksdepartementet, sier han.

Ingen avbestillinger

Vingreiser har heller ikke merket noen frykt for å reise til Tyrkia. De aktuelle reisemålene selger jevnt og trutt.

- Vi ser ingen avbestillinger eller stopp i salget som følge av Öcalan-arrestasjonen, opplyser salgssjef Christian Lunde. Han har heller ikke mottatt henvendelser om situasjonen.

Star Tour har hatt noen få forespørsler fra bekymrete kunder, men ingen har avbestilt Tyrkia-reisen sin.

- Vi avventer situasjonen. Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er nødvendig å avbestille reiser til tyrkiske feriesteder, sier markedssjef Heidi Jondalen i Star Tour.

Sigvald Hauge i Utenriksdepartementet (UD), kan ennå ikke kommentere hvorvidt reisende til Tyrkia bør ta forholdsregler.
- Vi har ikke gått ut med noe konkret ennå, sier Hauge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media