Ingen avhør før Viksveen gir seg

STAVANGER (Dagbladet): Nå kjemper Stein Viksveen og overvåkingspolitiet beinhardt om hvem som må gi etter for å bringe spionsaken ut av dødvannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi vil ikke avhøre Viksveen så lenge han krever innsyn i dokumentene, klargjorde POT overfor Viksveens advokat, Atle Helljesen i går.

Dermed har POT i det minste gitt lyd fra seg, etter at stillingskrigen har vart i mange uker. Men overvåkingspolitiets utspill får ikke Viksveen og Helljesen til å fire.

- Men vi behøver ikke nødvendigvis se alle dokumentene. En muntlig redegjørelse om saken hjelper oss langt på vei, forklarer Helljesen overfor Dagbladet.

- Hva var POTs vurdering av det tilbudet?

- Nei, det ville ikke bli aktuelt. POT fastholder at de ikke vil si noe om saken før 1. mars. Det beklager vi, og vi mener det er galt, sier advokat Helljesen.

Dermed er situasjonen like fastlåst som den har vært siden Viksveen ble siktet. Forsøket på å myke opp frontene mislyktes, nå er det igjen isfront mellom en presset politietat og en spionsiktet som vil renvaske seg.

Stein Viksveen sjøl har bedt om å få være i fred noen dager. Han er innstilt på å gjenoppta jobben som korrespondent for avisene Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Adresseavisen i Brussel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer