Ingen avhørt om UDI-korrupsjon

Økokrim har fremdeles ikke avhørt noen personer om korrupsjonspåstandene i Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utenriksdepartementet (UD).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen av mulig korrupsjon i UDI og UD startet i slutten av juli, etter at flere aviser skrev om politirapporter med påstander om visumsalg ved norske utenriksstasjoner. For tre uker siden ble saken overført fra Oslo politidistrikt til Økokrim.

Lekkasjer

-Vi har ikke foretatt noen avhør ennå. Så langt har vi bare lagt en plan for det videre arbeidet. Det er umulig å si hvor lang tid dette kan ta, sier førstestatsadvokat ved Økokrim, Vidar Stensland, til NTB.

Så langt er det bare politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) som har foretatt avhør i sakens «sidespor», lekkasjene fra tjenestemenn ved Oslo politikammer. Oslos politimester Ingelin Killengreen meldte sine egne tjenestemenn til SEFO, for å komme til bunns i hvem som har lekket de hemmelige rapportene i saken til pressen.

Holder tett

Lagdommer Brit Seim Jahre i SEFO Oslo vil ikke kommentere etterforskningen ut over at den er underveis. Hun vil heller ikke si hvor mange personer de har hatt inne til avhør i saken.

-Det er vanskelig å si hvor lang tid etterforskningen vil ta, sier Seim Jahre til NTB.

Det er i første rekke Aftenposten som i sommer har avdekket at over 30 utlendinger skal ha tilstått å ha betalt penger til norske og utenlandske utro tjenere for å få visum til Norge.

(NTB)