Ingen avklaring for Bondevik

Statsminister Kjell Magne Bondevik tror det kan være mulig å samarbeide med Arbeiderpartiet om revidert nasjonalbudsjett. Men etter fredagens møter i Stortinget er det fortsatt uvisst hvilke innstramminger i økonomien vi kan vente oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Møtet med Ap-ledelsen var det første i rekken fredag for Bondevik, finansminister Gudmund Restad og partilederne Anne Enger Lahnstein, Valgerd Svarstad Haugland og Lars Sponheim. Etter Jagland troppet Carl I. Hagen (Frp), Jan Petersen (H) og Kristin Halvorsen (SV) opp.

I utgangspunktet var det Arbeiderpartiet som ville snakke med regjeringen om utviklingen i økonomien framover, men regjeringen inviterte også de andre partiene.

Kontantstøtten

I Arbeiderpartiets forslag til revidert nasjonalbudsjett er kontantstøtten kuttet ut. Etter møtet fredag ga ikke Jagland noe klart svar på om partiet står fast på at kontantstøtten står i veien for et samarbeid. Men han understreker at det er viktig å få revidert budsjettet på en ansvarlig måte,

selv om Ap er helt uenig i det.

Bondevik sier han oppfatter dette som en reell vilje til forhandlinger fra Jaglands side.

På møtet ba Jagland nok en gang regjeringen sannsynliggjøre sine inndekninger i årene som kommer. Han viste til at det er presstendenser i norsk økonomi, og at resultatet kan bli økte renter, økt pris- og kostnadsvekst og svekket konkurranseevne dersom ikke finanspolitikken strammes til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer