Ingen avklaring i Krekar-saken

I morgentimene i dag møttes ledelsen i UDI og kommunaldepartementet for å diskutere mulla Krekars oppholdstillatelse. De kom ingen vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar, alias Ahmad Najumuddin Faraj (46), kom til Norge som kvoteflyktning i 1991, og fikk politisk asyl. UDI opplyste allerede i august at Krekar kom til å bli fratatt asylretten og reisebeviset sitt fordi han hadde brutt vilkårene for beskyttelse i Norge ved å reise tilbake til hjemlandet sitt.

UDI fattet beslutningen uavhengig av Kommunal- og regionaldepartementets behandling av utvisningssaken.

I dag klokka åtte troppet UDI-direktør Trygve Nordby opp hos departementet for å diskutere hva som skal skje med mulla Krekar.

I utgangspunktet skulle kommunalminister Erna Solberg møte pressen etter et møte med NOAS og Den norske Helsingforskomiteen om tsjetsjenske asylsøkere klokka 11. Men den provisoriske pressekonferansen var avlyst da Dagbladet.no tok kontakt klokka 11.30 i formiddag. I stedet sendte departementet ut en nokså intetsigende pressemelding:

«Mulla Krekars utlendingssak er fortsatt til behandling i Utlendingsdirektoratet. Direktoratet arbeider med spørsmålene om hans flyktningestatus i Norge, oppholdstillatelse og eventuelle utvisning. Når konklusjon foreligger, vil denne oversendes kommunalministeren».

Dermed er det fortsatt ikke avklart om mulla Krekar blir kastet ut fra Norge.