MÅTTE SVARE FOR SEG: SSB-sjef Christine Meyer måtte svare i styremøte fredag ettermiddag. Her fra en pressekonferanse tidligere på dagen.
MÅTTE SVARE FOR SEG: SSB-sjef Christine Meyer måtte svare i styremøte fredag ettermiddag. Her fra en pressekonferanse tidligere på dagen.Vis mer

SSB, Christine Meyer

Ingen avklaring om Meyers framtid etter krisemøte

To timers møte om konflikten mellom Meyer og Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statistisk sentralbyrås styre avholdt i ettermiddag et en time langt møte, der konflikten med finansminister Siv Jensen var tema.

SSB-direktør Christine Meyer ga styret en redegjørelse. Det kommer fram av protokollen til møtet som Dagbladet har fått.

Selv om Siv Jensen i klartekst ga uttrykk for at hun mener Meyer bør vurdere sin stilling, har SSB-direktøren ikke gått av ut fra det som kommer fram i protokollen.

- Styreleder og adm. dir i SSB mottok i dag et brev fra Finansdepartementet om organiseringen av forskningsvirksomheten i SSB, heter det i protokollen.

- Styret ble orientert om innholdet i brevet. Adm, dir redegjorde for hvordan hun vil følge opp det som står i brevet i samarbeid med ansatte og tillitsvalgte i SSB.

- Adm. dir ble bedt om å fremme en styresak til neste møte med forslag til oppfølging av brevet. Styreleder varslet at det kan bli aktuelt med et styremøte før det avtale møtet 30. november, heter det videre.

Møtet ble avholdt over telefon. Styreleder Morten Reymert har ikke svart på Dagbladets henvendelser om styret fortsatt har tillit til Meyer.

Meyers stilling har ikke blitt diskutert på møtet, ut fra det som kommer fram i protokollen.