- Ingen avklart regjering før i november

Norsk regnesentral tror sentrumspartiene vil avgjøre.

FORTSATT KAOS: Det er fortsatt 44 prosent sjanse for kaos etter stortingsvalget på madag. Norsk regnesentrals Clara-Cecilie Günther og Anders Løland tror det kan ta lang tid etter valget før vi får avklart hva slags regjering vi får. Sentrumspartiene vil kunne gå på tvers av blokkene, om Venstre og KrF ikke kan leve med Frp i regjering. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORTSATT KAOS: Det er fortsatt 44 prosent sjanse for kaos etter stortingsvalget på madag. Norsk regnesentrals Clara-Cecilie Günther og Anders Løland tror det kan ta lang tid etter valget før vi får avklart hva slags regjering vi får. Sentrumspartiene vil kunne gå på tvers av blokkene, om Venstre og KrF ikke kan leve med Frp i regjering. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk regnesentral, som gjennomfører Nate Silver-metoden, har gjort nye beregninger som viser de rødgrønne har 89 prosent sjanse for å bli større enn H, Venstre og KrF.

Ap større enn H - Høyre har gått tilbake, Frp har gått fram med et mandat. Dermed har også sannsynligheten for at Ap blir større enn Høyre økt. Det er 76 prosent sjanse for med vår modell, sier Clara-Cecilie Günther fra Norsk regnesentral.

Günther og Løland har brukt historiske data for å vekte gjennomsnitt av mange meningsmålinger den siste tida.

- Det er 89 % sjanse for at H, KrF og Venstre blir større enn Ap, SV, Sp, sier Anders Løland - som understreker at ingen av disse alliansene får flertall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer