Ingen avtale om FN-styrker i Sudan

Regjeringen i Sudan avviser at den har gått med på en avtale om at ansvaret for den internasjonale styrken i Darfur skal deles mellom FN og Den afrikanske union.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er soldater fra Den afrikanske union (AU) som er utplassert i den sudanske Darfur-regionen, i et forsøk på å lette situasjonen for sivilbefolkningen der. Og slik bør det være også i framtida, ifølge Sudans utenriksminister Lam Akol, som avviser at Sudan gjorde mange innrømmelser under et møte i Addis Abeba tidligere i uken.

- Vi gikk ikke med på å utplassere kombinerte FN-AU-styrker i Darfur, slik FNs generalsekretær Kofi Annan erklærte, understreker Akol.

Han legger til at regjeringen også har avvist et forslag om at kommandoen over styrken skal deles mellom AU og FN. Det eneste det ble oppnådd enighet om i Addis Abeba, er at AU-styrken skal kunne fortsette sitt oppdrag og motta teknisk støtte fra FN, ifølge Akol.

(NTB)

PÅ FLUKT: Sudanesiske flyktninger i Seneit, nær grensa mot Chad. Hundrevis av sudanesere har flyktet mot Chad etter at det ble klart at minst 22 sudanesere nylig ble drept av en milits tidligere denne uka. Foto: Scanpix
PÅ FLUKT: Sudanesiske flyktninger i Seneit, nær grensa mot Chad. Hundrevis av sudanesere har flyktet mot Chad etter at det ble klart at minst 22 sudanesere nylig ble drept av en milits tidligere denne uka. Foto: Scanpix Vis mer
I SUDAN:</B> FN-sjefen Jan Egeland advarer om at krisen i Darfur kan bli mye verre hvis partene ikke blir enige om å sende en FN-styrke til Sudan.