Ingen bakterier i Gilde-kjøttdeig

Men E.coli-jakten fortsetter i kjøleskap og søppelbøtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helsemyndighetene og Gilde er like kloke etter negative resultater  fra alle de 508 prøvene som er tatt i jakten på mulige E.coli 0:103-bakterier er nå ferdig.

Prøvene er tatt av tilbaketrukne varer, produksjonslokaler og -utstyr, samt av innkomne dyr og slakt.

Analysene er utført av Norsk Matanalyse og Norges Veterinærhøgskole.

Nå fortsetter E.coli-jakten i kjøleskap og søppelbøtter til familiene som ble hardt rammet. Sju barn i sju ulike familier har fått alvorlige nyreproblemer av E.coli 0:103.

Klart til uka

-Alt innhold i kjøleskap og søppelbøtter hos seks av familiene blir analysert. Det er en svær analysejobb som ikke blir ferdig før i begynnelsen av neste uke, sier fungerende regiondirektør Karen Johanne Baalsrud i Mattilsynet til Dagbladet.no.

  Hun leder Nasjonalt senter for dyr og animalsk mat i Sandnes, som har ansvaret for disse analysene.

For to av de seks familiene er analysene fra søppel og kjøleskap ferdige. Ingen spor etter farlige bakterier er funnet.

Den sjuende familien er ikke med i undersøkelsen.  Der var alt kjørt på søppelfyllingen allerede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer