Ingen barnelek

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I kveldens MGP junior opptrer et band med en tekst fagfolk med ekspertise mener vil stimulere til mobbing. Den problemstillingen ønsker ikke NRK å forholde seg til.

NRKs prosjektleder har uttalt at hun blir skuffet dersom de ikke får noen sure foreldre på nakken. NRK ønsket å provosere, men de ønsket også å få ha sin provokasjon i fred. I fullt alvor hevder NRK at det er fagpersonene og Dagbladet som mobber. NRKs valg er ikke et spørsmål om ytringsfrihet. Bandet Tre Små Pønkere må selvsagt få skrive og framføre de låter de vil. Gjerne også med de bannord NRK krevde fjernet, før de begynte å hevde at dette handlet om kunstnerisk frihet.

Problemet er at NRK løfter denne sangen fram med et bevisst ønske om å provosere, og det i et program med yngre barn som målgruppe. De sier de føler seg trygge på at låten ikke vil inspirere til mobbing. Spørsmålet er hvordan de tør være sikre på det, når de samtidig mener debatt om provokasjonen er mobbing. Sjekker ledelsen av barneavdelingen seg i speilet, kan det hende de ser noe stygt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer