- BØR GÅ PLETTFRITT: - Garantere noe kan en aldri, men for vår egen del også bør det gå plettfritt. Det er i vår interesse at det ikke blir bråk, sier Ove Jørgensen Høyland og «Bønni» fra Hells Angels MC Oslo. «Bønni» ønsker ikke å ha sitt virkelige navn på trykk. Foto: Espen Røst / Dagbladet
- BØR GÅ PLETTFRITT: - Garantere noe kan en aldri, men for vår egen del også bør det gå plettfritt. Det er i vår interesse at det ikke blir bråk, sier Ove Jørgensen Høyland og «Bønni» fra Hells Angels MC Oslo. «Bønni» ønsker ikke å ha sitt virkelige navn på trykk. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

- Ingen behøver å være redde

Flere hundre Hells Angels-medlemmer kommer til Oslo i helga. MC-klubben vil ikke garantere at det ikke blir bråk, men sier ingen behøver å være redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALNABRU (Dagbladet): Flere hundre Hells Angels (HA)-medlemmer fra hele Europa er ventet til Oslo i helga, når den internasjonale MC-klubben skal avholde Europa-møte fredag.

Dagen etter skal klubben og de internasjonale gjestene markere 15-årsjubileet for klubbens eksistens i Norge med en stor fest i Hells Angels MCs lokaler på Alnabru.

- Det blir det største arrangementet HA i Norge har hatt noen gang. Akkurat hvor mange som kommer, vet vi ikke helt, men det blir flere hundre, sier Ove Jørgensen Høyland fra Hells Angels MC Oslo til Dagbladet.

Bør gå plettfritt Høyland hevder ingen behøver å frykte storinntrykket av MC-medlemmene.

- Ingen behøver å være redde for å gå på butikken, for å si det sånn. Hells Angels holder møter som dette fire ganger i året, to ganger for klubbene i Europa og to ganger for klubbene i hele verden. Møtene er avholdt i storbyer i hele verden. Det har aldri gått galt, sier han. 

- Kan dere garantere at det ikke blir bråk?

- Garantere noe kan en aldri, men for vår egen del også bør det gå plettfritt. Det er i vår interesse at det ikke blir bråk, sier han. 

Lukket møte Selve møtet avholdes på Rica Hotel Helsfyr. Hva topplederne for de internasjonale avdelingene skal diskutere, ønsker ikke klubben å si noe om. 

- Det er et møte vi har for oss selv. Men det hadde ikke vært farlig om det ble avlyttet, sier Jørgensen Høyland. 

Einar Aas, leder for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet (orgkrim), opplyser at HA-møtet og -treffet vil bli fulgt nøye av hans folk.

- Vi vil stille mannsterke for å overvåke arrangementene, blant annet for å få oversikt over hvem som er til stede, sier Aas til Dagbladet.

Han opplyser at tilreisende HA-medlemmer kan vente seg å bli sjekket på grensa.

- Det kan bli aktuelt å utestenge tunge kriminelle fra å komme inn i landet, sier Aas.

Tett dialog Orgkrimlederen forklarer at de lenge har vært klar over HA-innrykket.

- Vi holder en løpende dialog med lederne for de store MC-klubbene, som vi også gjør med gjengmiljøet. Dermed får vi gitt uttrykk for hva vi kan akseptere, og ikke. Det er en strategi som har vist seg å fungere.

Aas legger ikke skjul på at framveksten av MC-klubber i Norge er en utvikling politiet ønsker å stagge; blant annet HA og konkurrenten Bandidos anses som arnesteder for narkotikaomsetning, trusler og vold.

- Samtidig har Oslo sluppet lettere fra MC-klubbkriminalitet enn andre norske byer, sier han.