Ingen besøkte Poul (90) de siste årene han levde. 11 kom i bisettelsen

- Og det gikk riktig bra, sier sognepresten.

TRIST Å VÆRE ALEINE: sogneprest Sophie Nielsen appellerte til lokalsamfunnet da ensomme Poul (90) døde og skulle bisettes. Hun fikk respons. Faksimile fra Facebook-gruppa "Vores Ishøj".
TRIST Å VÆRE ALEINE: sogneprest Sophie Nielsen appellerte til lokalsamfunnet da ensomme Poul (90) døde og skulle bisettes. Hun fikk respons. Faksimile fra Facebook-gruppa "Vores Ishøj".Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sognepresten syntes det ville være trist om ingen kom i bisettelsen til Poul.

Den 90 år gamle danske mannen hadde ingen pårørende da han døde.

Og det var bare hjemmesykepleien som var innom. De visste ikke noe om den gamle pasienten.

Det gjorde ikke sogneprest Sophie Nielsen heller, og hun skrev noen linjer på den lokale «oppslagstavlen» for beboerne i forstedet til København - Facebook-gruppa «Vores Ishøj».

- Kære Ishøj folk! På fredag kl. 10 skal jeg bisette Poul. Måske er der nogen av jer som kan fortelle meg lidt om ham. Måske kommer der nogen fra hjemmeplejen for å ta avsked med Poul. Kærlig hilsen Sophie, præst i Ishøj.

Fikk noe til talen

Avisene Vestegnen, sn.dk og BT forteller historien om Pouls utgang fra denne verden, som utløste mer samhold rundt den gamle mannen enn de siste årene han selv hadde hatt mulighet til å oppleve sosial omgang.

Først ringte noen tidligere hjemmesykepleiere til sognepresten. De husket litt om Poul fra gamle dager, og da fikk presten noe personlig å fortelle om i talen i kirken.

Og den talen var det 11 frammøte som fikk høre nedover på benkeradene. De fleste var kvinner som ikke kjente den døde, men som ville at noen skulle ta farvel med Poul.

Ville bære kiste

- Bisettelsen gikk riktig bra, sier sognepresten, som ble spesielt glad da hun inviterte til å følge vognen med kista til gravstedet.

- Da tilbød folk seg å bære kista, selv om de ikke kjente ham. Det syntes jeg var veldig flott av dem. Det viser så mye om fellesskapet at folk sier: han skal ikke dra herfra aleine. Det sa jeg til dem, forteller sognepresten til BT.

Og kanskje noen fikk ideen om å dukke opp hos andre gamle i Ishøj.

Mens de lever.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 880428297


Varnish cache server