- Ingen bevis for at moskeen ble påtent

Politiet trekker tilbake opplysninger etter brannen i Eskilstuna.

MOSKEBRANN: Politiet trekker tilbake tidligere opplysninger om at moskeen i Eskilstuna i Sverige trolig ble påtent torsdag, ettersom vitnet som sa at en person kastet en brannfakkel inn i moskeen, ikke har meldt seg. Foto: AFP / TT / PONTUS STENBERG / NTB SCANPIX
MOSKEBRANN: Politiet trekker tilbake tidligere opplysninger om at moskeen i Eskilstuna i Sverige trolig ble påtent torsdag, ettersom vitnet som sa at en person kastet en brannfakkel inn i moskeen, ikke har meldt seg. Foto: AFP / TT / PONTUS STENBERG / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet trekker tilbake tidligere opplysninger om at moskeen i Eskilstuna i Sverige trolig ble påtent torsdag, ettersom vitnet som sa at en person kastet en brannfakkel inn i moskeen, ikke har meldt seg.

Ifølge vitneopplysninger torsdag var det noen som kastet en brennende gjenstand gjennom et vindu i bygningen, før det begynte å brenne. Politiet etterforsket saken som en mordbrann, og gikk ut ifra at moskeen ble påtent.

- Det var et muntlig tips som politiet fikk like etter brannen. Når det oppstår denne typen hendelser, og det er såpass mange mennesker til stede, så oppstår det kaos. Det kan finnes et vitne som har sett dette, men vi har ikke fått tak i dette vitnet foreløpig, opplyser etterforskningsleder Lars Franzen ved politiet i Eskilstuna til radiokanalen Sveriges Radio fredag.

Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt, men sier at det ikke finnes noe konkret bevis på at dette er tilfelle.

- Dersom politihundene markerer noe lørdag, kommer teknikerne til å ta prøver som sendes videre til statens kriminaltekniske laboratorium. I så fall vil de avgjøre om det finnes materiale som for eksempel bensin eller brannfarlige væsker, sier Franzell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer