- Ingen bevis for atomvåpen i Iran

Mohamed ElBaradei mener USA heller olje på bålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lederen for FNs internasjonale atomenergibyrå, Mohamed ElBaradei, sier i et CNN-intervju at han mener det ikke finnes bevis for at Iran faktisk lager atomvåpen - slik USA beskylder dem for.

- Jeg har ikke mottatt noe informasjon om at det skal pågå noe konkret aktivt atomvåpenprogram i Iran nå. Selv om Iran skulle jobbe med å utvikle atomvåpen, vil de uansett være flere år unna å ha ferdige våpen, sier ElBaradei.

Refser USA

Han mener USA med sine beskyldninger heller olje på bålet i en allerede anstrengt situasjon.

- Nå er det viktig å fortsette arbeidet  gjennom kreativt diplomati. Jeg ser ingen andre løsninger enn diplomati og inspeksjoner, sier sjefen for atomenergibyrået.

USAs president George Bush har de siste månedene økt presset på iranske myndigheter, og brukt ord som «tredje verdenskrig» og «atomfysisk holocoast» dersom Iran skulle få hendene i atomvåpen.

- Vil gjerne bli informert

Mohamed ElBaradei sier at dersom USA sitter på mer informasjon om Irans atomvåpenprogram enn det internasjonale atomenergibyrået gjør, vil han «gledelig ta i mot informasjonen og gå videre med den.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer