Ingen bevis for bin Ladens død

Saudi-Arabia avviser at de er kilden bak rapporten om at Osama bin Laden er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): Den franske avisen L’Est Republicain skrev lørdag at den ettersøkte al-Qaida-lederen døde av tyfoidfeber i Pakistan 23. august.

Avisen viste til en fransk etterretningsrapport som igjen viste til opplysninger fra den saudiarabiske etterretningstjenesten.

– Saudi-Arabia har ikke beviser som kan bygge opp under rapportene i mediene om at Osama bin Laden er død, heter det i en kunngjøring fra Saudi-Arabias ambassade i Washington.

– Denne informasjonen er utelukkende spekulasjoner og lar seg ikke verifisere, understrekes det videre.

Stor skepsis

Pakistanske kilder avviser også meldingene om bin Ladens død, og nekter all kjennskap til dette.

– Ingen regjering har hittil delt slike opplysninger med oss, noe som er normalt å gjøre i slike situasjoner, sier en

pakistansk tjenestemann med nær kjennskap til etterretningsspørsmål.

RAPPORTERT DØD: En saudiarabisk rapport skal ha vært kilden bak en artikkel i en fransk avis som hevder at Osama bin Laden er død. Men Saudi-Arabia avviser at de er kilden. Foto: Scanpix
RAPPORTERT DØD: En saudiarabisk rapport skal ha vært kilden bak en artikkel i en fransk avis som hevder at Osama bin Laden er død. Men Saudi-Arabia avviser at de er kilden. Foto: Scanpix Vis mer

Frankrikes president Jacques Chirac understreker også at påstanden om al-Qaida-lederen «ikke på noen måte kan bekreftes».

Amerikanske talsmenn er også skeptiske og mener Saudi-Arabia først ville ha informert dem om de satt på slik informasjon.

Nei til soldater

Vestlig etterretning regner med at Osama bin Laden skjuler seg i det avsidesliggende Nord-Waziristan i Pakistan, tett ved grensa til Afghanistan.

President George W. Bush sa nylig at han ikke vil nøle med å sende styrker til området dersom han mottar presis etterretningsinformasjon om at al Qaida-lederen skjuler seg der.

Uttalelsen falt ikke i god jord i Islamabad, der talsmenn for myndighetene utelukker at amerikanske soldater vil få anledning til å operere på pakistansk jord.

(©NTB)