Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen bevis på romvesen

Britisk etteretning offentliggjør UFO-rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):En hemmeligstemplet britisk granskning fra høyeste hold slår fast at det ikke finnes beviser for utenomjordisk liv om bord i de såkalte flygende tallerkner som er observert, melder BBC.

Rapporten, som stammer fra selveste Ministry of Defence (MoD), ble ferdigstilt i 2000 og er stemplet «Hemmelig: Kun for britiske øyne». Rapporten «Uidentifiserte fenomener i britisk luftrom» blir publisert på det britiske forsvarsdepartementets hjemmesider 15. mai. Offentliggjøringen kommer som følge av at en akademiker fra Sheffield med den britiske loven om informasjonsfrihet i hånda krevde å få innsyn.


Forskerne har tatt for seg et av de evige spørsmål: «Finnes det liv på noen andre planeter?»

Konklusjonen er at det i alle fall ikke finnes bevis for det. «Det eksisterer ingen bevis som antyder at funnene av uidentifiserte flygende objekter (UFO-er) er fiendtlige eller er underlagt noen form for kontroll annet enn de naturlige, fysiske lover,» står det å lese i den 400-sider lange rapporten.

De nedslående resultatene til tross; Det er ikke planlagt flere slike granskinger fra MoDs hold.

- Det er lite trolig at vi kommer til å utføre lignende studier med mindre håndfaste bevis ser dagens lys, sa en talsmann for MoD, ifølge BBC.

Bare et fåtall kopier av rapporten ble produsert og hovedforfatteren og vedkommendes medforfattere er anonymisert.

HOLDER IKKE: Britisk etteretning har brukt fire år på å lete etter bevis for utenomjordisk liv. Det fant de ikke. Bildet viser en kornåker i byen Wylatowa i Polen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media