Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen beviser for planlagt drap

Shamrez Khans forsvarer, John Christian Elden, forsøkte å knuse Nyfløts troverdighet.

- INGEN BEVISER FOR OVERLAGT DRAP: Det mener Shamrez Khan sin forsvarer John Christian Elden. I sin prosedyre i retten i dag gikk han til angrep på Frode Sulland sin klient Håvard Nyfløt, som er medtiltalt i saken. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- INGEN BEVISER FOR OVERLAGT DRAP: Det mener Shamrez Khan sin forsvarer John Christian Elden. I sin prosedyre i retten i dag gikk han til angrep på Frode Sulland sin klient Håvard Nyfløt, som er medtiltalt i saken. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elden mener også at aktoratet bare har tatt hensyn til de av Håvard Nyfløts forklaringer som passer med drapstiltalen. Sin avsluttende prosedyre fredag innledet Elden med å påpeke at det er påstand mot påstand i spørsmålet om hvorvidt hans klient er skyldig i å ha planlagt drap. Han fortsatte å legge sterk vekt på de mange motstridende opplysningene medtiltalte Håvard Nyfløt har gitt i avhør.

- I denne saken er det snakk om hvilke av Håvard Nyfløts påstander retten velger å tro på. Men det er ikke alene nok som fellende bevis, det må underbygges av andre beviser. Noe slikt har ikke blitt framlagt i denne saken, hevdet Khans (29) forsvarer.

Han gikk også hardt ut mot aktoratet. Elden mener de har plukket ut de av Nyfløts påstander i avhør som passer med anklagen om overlagt drap, mens andre momenter er utelatt.

- Velger ut ett element - Kan man stole på den Nyfløt som angivelig gir bevis for at det har vært bestilt et overlagt drap? Retten kan ikke si at den velger ut ett element av en av hovedforklaringene - og dømme Khan til 20 års fengsel på det, understreket Elden i sin prosedyre.

Aktoratet fastslår for eksempel at et av avhørene med Nyfløt inneholder mange løgner, men plukker ut som sann den ene påstanden om at Khan skal ha bestilt drap, sier Elden til NTB.

Advarte retten Elden mener Khan i sin tankegang hadde et realistisk håp om at de to kunne få snakket sammen og blitt kjærester. Han advarte derfor retten mot å ta Khans ulogiske tankegang og konkludere med at han sikkert derfor også hadde bestilt et drap. Elden viste til tidligere dommer på 3-4 års fengsel for punktet om kidnapping han mener klienten bør bli dømt på. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media