Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen beviser for terrorplaner hos bin Laden

Materialet som ble funnet i Osama bin Ladens skjulested tyder ikke på at al-Qaida planlegger nye terroraksjoner.

BIN LADEN:O Amerikanske myndigheter har hittil ikke funnet beviser for konkrete terrorplaner hos bin Laden. Foto: REUTERS/Pentagon/Scanpix
BIN LADEN:O Amerikanske myndigheter har hittil ikke funnet beviser for konkrete terrorplaner hos bin Laden. Foto: REUTERS/Pentagon/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mengder dokumenter ble funnet i huset i Abbottabad i Pakistan, der Osama bin Laden ble skutt og drept av amerikanske kommandosoldater 2. mai.

Kilder med kjennskap til materialet opplyser at al-Qaida-lederen tilsynelatende var involvert i diskusjoner rundt mulige framtidige aksjoner og angrep, men at det ikke er funnet opplysninger som tyder på at noe konkret angrep er nært forestående.

Enkelte etterretningsanalytikere stiller spørsmål ved om Osama bin Laden lenger hadde noen sentral rolle i terrornettverket.

- Jeg har ikke hørt om noen nært forestående terrortrussel, sier Peter Bergen i tankesmia New American Foundation.

Flere vestlige etterretningskilder bekrefter dette og sier at det ikke ble funnet noe hjemme hos al-Qaida-lederen som tydet på nært forestående aksjoner.

En europeisk etterretningskilde opplyser at det heller ikke er utvekslet nye trusselvurderinger mellom USA og Europa siden bin Laden ble likvidert.

Amerikanske myndigheter har imidlertid sendt ut to advarsler siden likvidasjonen 2. mai, den ene om mulige aksjoner rettet mot tog i USA og den andre om mulige al-Qaida-aksjoner mot oljetankere og oljeinstallasjoner.

- Men vi har ingen informasjon om nært forestående terrorrusler mot oljesektoren eller sjøfart, medgir en talsmann for amerikanske sikkerhetsmyndigheter, Matthew Chandler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media