- Ingen biljakt på ungdommene

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Politifolkene som fulgte etter de fire ungdommene som ble drept i en bilulykke utenfor Kristiansand i natt avviser at det var noen biljakt. - Vi så dem knapt, har de forklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykkesbilen hadde tilsynelatende voldsom fart da den først skar ut av veien på høyre side. Den koksgrå Golfen traff autovernet, fikk en sleng og roterte 180 grader før bakenden traff en stolpe på venstre side av riksvei 90. Fire personer døde momentant i krasjet. Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker SEFO ble koblet inn i saken. Politifolkene som kom først til ulykkesstedet, har forklart at bilen kom kjørende i høy fart fra Kristiansand, forbi stedet der de hadde en rutinemessig trafikkovervåking. Golfen skal ha svingt over i venstre kjørebane for å unngå å bli registrert av en fotoboks i 60-sonen og raste videre nordover i høy fart. Politifolkene satte på blålyset og la seg etter ungdommene. Men det var ikke snakk om en biljakt, har de forklart til SEFO.

- Føreren av politibilen har foklart at det etter hans mening ikke foregikk noen biljakt i det hele tatt, sier SEFO-leder i Agder Yngve Svendsen til Dagbladet.

Politifolkene hevder at de mistet kontakt med Golfen idet den raste forbi, de fulgte etter og hadde visuell kontakt én gang etter at jakten ble tatt opp. Politifolkene vurderte at det ikke var forsvarlig å følge etter og slakket av på farten.

- Sjåføren har forklart at de så bilen i svært kort tid. Det er uklart om de i bilen foran var oppmerksom på politibilen i det hele tatt, sier Svendsen.

SEFO understreker at det dreier seg om en rutinemessig undersøkelse og at politifolkene ikke er mistenkt for noe.

19-åring

Etter det Dagbladet kjenner til er ulykkesbilen drøyt ti år gammel. Eieren er en 19 år gammel gutt fra distriktet. Vraket med de omkomne ble imorges fraktet til redningsselskapet Falkens stasjon på Dalane, en kilometer unna ulykkesstedet.

Ifølge politiet har ulykkesbilen først havnet i grøfta, for så å ende opp på veien igjen. Der begynte den å brenne.

Bilen er så kraftig utbrent at det først var umulig å fastslå hvor mange som satt inni.