Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen blir løslatt

En av de terrorsiktede framstilles for fengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) To av de tre terrormistenkte som i går ble pågrepet i Oslo blir likevel ikke løslatt. Det bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste, PST.

- Ingen blir løslatt. Det er bestemt at i hvert fall én person skal fremstilles for fengsling i morgen, de andre to er fremdeles i avhør og vurderes fortløpende, sier Martin Bernsen, informasjonsrådgiver i PST til Dagbladet.no.

Dersom politiet ikke begjærer de to fengslet, må de løslates innen 72 timer.

I går ble tre personer arrestert for overtredelse av straffelovens paragraf 147b, som handler om finansiering av terrorhandlinger.

«Stengt i dag» og «closed today» sto det på to lapper på døra til internettkafeen Shabelle på Grønlands Torg i Oslo. Den ble stengt av politiet etter en razzia klokka 13.15 i går. 

Samtidig med arrestasjonene i Norge, ble tre personer arrestert i Sverige for tilsvarende lovbrudd.

- Mennene ble pågrepet på ulike adresser i Stockholms-området, sier pressesjef Jakob Larsson hos Säpo til Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Pågripelsen i Oslo skjedde i samarbeid mellom PSTs og Oslo-politiets spanere. Kripos, Økokrim og skattekrimavdelingen til Skatt øst bistår også i etterforskningen.

- De tre ble pågrepet i 08-tida, på forskjellige adresser i Oslo. De er mistenkt for å ha finansiert terrorvirksomhet i utlandet fra Norge, sa informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.no i går.

Bernsen avviser å svare på spørsmål om de siktedes bakgrunn og statsborgerskap, av hensyn til etterforskningen. Etter det Dagbladet.no erfarer, har alle de tre pågrepne somalisk bakgrunn. 

Tidligere i dag ble det meldt at to av de tre terrormistenkte skulle løslates.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media