Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen blir tiltalt for T-banedrapet

Jean Charles (27) ble skutt åtte ganger av politimenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen av politimennene som var involvert i drapet på den brasilianske elektrikeren Jean Charles de Menezes, blir tiltalt, melder den britiske avisa The Sun.

Påtalemyndigheten i Storbritannia mener utilstrekkelige bevis foreligger for å kunne dømme noen av de involverte.

Verken politimennene som skjøt 27-åringen, eller deres overordnede som koordinerte operasjonen, vil måtte møte i rettsalen.

Politiet skal ha kommet opp med en troverdig forklaring på hvorfor bakgrunnen for de dødelige skuddene ble endret i politiloggen.

Skutt åtte ganger

de Menezes ble skutt åtte ganger på Stockwell-stasjonen i London 22. juli i fjor, dagen etter at nye bomber gikk av i London.

- Feil ble gjort, men de utgjør ingen kriminelle handlinger. Politimennene som drepte mannen handlet på ordre, og politiet trodde han var en terrorist. Det er urealistisk å tro at de vil bli dømt, sier en juridisk kilde til avisa.

Men avgjørelsen kan legge stort press på sjefen for London-politiet, Sir Ian Blair. Han er flere ganger blitt bedt om å sette sin stilling til disposisjon. Enheten for politisaker har skrevet rapport om drapet, og denne skal nå granskes av påtalemyndigheten. En offisiell rapport er ventet i løpet av sommeren.

TERRORFRYKT:  Britisk politi og ambulansepersonell utenfor Stockwell-stasjonen 22. juli i fjor. Foto: Scanpix
TERRORFRYKT: Britisk politi og ambulansepersonell utenfor Stockwell-stasjonen 22. juli i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

- Gjorde bare jobben sin

- Politimennene som var involvert i hendelsen vil bli svært lettet. De gjorde bare jobben sin, sier en kilde i Politiforeningen til The Sun.

Saken kan fremdeles tas opp igjen av påtalemyndigheten, dersom de finner at de Menezes ble drept som følge av kriminell uaktsomhet. Politimennene og politiledelsen kan også bli nødt til å møte i en intern disiplinærsak.

- Ingen blir tiltalt for T-banedrapet
DREPT: Den brasilianske elektrikeren Jean Charles de Menezes ble i juli i fjor skutt og drept av britiske politifolk på en t-banestasjon i London.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling