Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen bombe i julepakka på Torp lufthavn

En julegave stoppet flytrafikken i tre timer.

INGEN BOMBE: Torp Lufthavn i Sandefjor ble stengt i tre timer i dag, da det oppstod mistanke om at det var en bombe i en rød julegave som var plassert bak en søppelbøtte inne på flyplassen. Bombeeksperter ble tilkalt, og konkluderte med at innholdet i pakka ikke var av det skumle slaget. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.no
INGEN BOMBE: Torp Lufthavn i Sandefjor ble stengt i tre timer i dag, da det oppstod mistanke om at det var en bombe i en rød julegave som var plassert bak en søppelbøtte inne på flyplassen. Bombeeksperter ble tilkalt, og konkluderte med at innholdet i pakka ikke var av det skumle slaget. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var det din julegave, eller vet du noe om den? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

Etter tre timers avstengning og delvis evakuering av Sandefjord lufthavn Torp, kunne bombeeksperter i kveld fastslå at det ikke var noe farlig i en hensatt pakke på flyplassen.

Deler av flyplassen ble evakuert da ingen vedkjente seg den etterlatte pakken ved 15.30-tiden mandag ettermiddag.

Pakken målte 50 ganger 30 ganger 40 centimeter, og var pakket i rød plast med julemotiver og holdt sammen med gaffateip.

Politiet fant ikke navn eller adresse på pakken og vurderte det som nødvendig å undersøke den som en mistenkelig gjenstand og en mulig bombe.

Eksperter fra politiets bombegruppe i Oslo kunne derimot like før klokken 18.30 konstatere at det ikke var noe farlig i pakken.

- Det var ingen bombe i pakken, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det var flyplassens egne sikkerhetsvakter som meldte ifra om den eierløse pakken.

Den ble funnet ved flyplassens søndre inngang, og hele området ble umiddelbart stengt av etterpå. Senere beordret politiet at også etasjene over funnstedet skulle sperres av. Flere flyavganger ble til dels kraftig forsinket som følge av pakken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!