Ingen bombe i ordførerens bil

Området rundt rådhuset i Haugesund ble i går sperret av etter at noen har tuklet med ordførerens bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mamma, det står en politimann på trappa Det var i 16-tida mistanken ble vakt om at noe kan ha blitt gjort med bilen til høyreordfører Petter Steen jr. i Haugesund. Da han skulle kjøre hjem, ble det oppdaget at uvedkommende hadde tuklet med bilen hans.

Natobasen på Jåttå kontaktet

Ordføreren oppdaget selv at noe var blitt gjort med bilen. Panseret sto på klem.

- Panseret hadde vært åpnet og var lagt på plass på en mistenkelig måte, sier politiadvokat Thor Bruberg i Sunnhordaland politidistrikt. 

Ordføreren har tidligere mottatt trusler fra en navngitt person. Flere av truslene kom ganske nylig og er politianmeldt.

Politiet er ennå ikke sikre på om hendelsen med bilen kan knyttes mot truslene.

- I beste fall er det bare et forsøk på biltyveri, sier Bruberg.


Personlige trusler

- Truslene er ikke knyttet til politikk eller ordførerrollen, sier Høyres gruppeleder i Haugesund bystyre, Arve Kambe, til Dagbladet.no.

- Dette er veldig trist. Vi støtter Steen og hans familie.

Politiet i Haugesund sperret av hele området rundt Rådhuset. Det befant seg mange politifolk på stedet, og trafikken ble omdirigert.

Familien får beskyttelse

I øyeblikket befinner ordføreren og hans nærmeste familie seg på et ukjent sted. De har tidligere i kveld vært på politistasjonen i Haugesund.

Natobasen på Jåtta har fått forespørsel fra politiet om å hjelpe til med gjennomsøket av bilen. Basen har satt politiet i kontakt med personer som har kjennskap til bomber og sprengstoff. Tre eksperter ble sendt ut fra Håkonsvern i Bergen.

- Vi har sendt tre av Forsvarets fremste eksperter, som har erfaring fra Afghanistan, forteller Erling Bø, kommunikasjonsdirektør ved Natos fellesoperative hovedkontor i Stavanger.

De tre sprengstoffekspertene var på vei til påskeferie med fly da de ble tilbakekalt for å bistå politiet i arbeidet.
 

Sendte inn robot

Sprengstoffekspertene hadde med seg en fjernstyrt robot de sendte inn til bilen, etter å ha sikret området.

Klokken 02.25 var bilen klarert. Ingen tegn til eksplosiver ble funnet.

-Motor, kupe og bagasjerom er undersøkt. Bilen taues nå inn for nærmere undersøkelser, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt Thor Gunnar Westbye til Dagbladet.no.