Ingen bombe i plattformen

Nå starter jakten på syndebukken. - Ondskapsfull og særdeles dårlig spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Bombeekspertene fra Oslo-politiet fant ingen bombe ombord i plattformen "Aker Spitsbergen" på Stord. Søket med bombehund og røntgenutstyr viste at ettermiddagens bombetrussel var en dårlig spøk.

Ved 22-tiden var politiets sperringer fjernet, og arbeidsinnspurten med den 3,8 milliarder kroner dyre plattformen kan fortsette. Den skal overleveres Aker Drilling allerede i august.

Politiets jakt på den eller de som utløste den store aksjonen, har allerede startet.

- Dette er en ondskapsfull og særdeles dårlig spøk, som allerede har ødslet store ressurser for verftet og politiet. Vi har gjort flere vitneavhør i kveld, sier operasjonsleder Dagfinn Torstveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

700 mann sendt hjem

Om lag 700 arbeidere som holder på  å klargjøre den 3,8 milliarder kroner dyre "Aker Spitsbergen"-plattformen ved Aker Stord, ble sendt hjem i ettermiddag etter at en av de ansatte fant et trusselbrev nede i et at skaftene.

- There is a bomb down here, sto det på et håndskrevet ark som var plassert slik at det åpenbart skulle bli funnet.

Brevet var undertegnet Osama og merket med 9-11 som klare assosiasjoner til bombeangrepet på World Trade Center 11. september 2001.

- Det er begrenset adgang til plattformen. I prinsippet er det bare de som jobber der som har adgang. Det var 95 prosent sannsynlighet for at det  var en tom trussel, men i samråd med Aker ville ikke politiet ta noen sjanser, sier operasjonslederen.