Ingen bønn

Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen krever full gjennomgang av så vel sykefravær som den politiske situasjonen når statsminister Kjell Magne Bondevik kommer tilbake torsdag. Opposisjonen lover hardkjør fra dag én.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når Bondevik er tilbake, er han frisk. Det vil være en fornærmelse om vi skulle begynne å ta på ham med silkehansker, sier Hagen til Dagbladet.

Hvordan statsminister Kjell Magne Bondevik velger å gjøre sitt comeback, er det store spørsmålet i det politiske Norge nå. Når han er tilbake på jobb torsdag, ønskes han hjertelig velkommen av opposisjonen. Men der slutter hjerteligheten. Opposisjonspartiene lover alt annet enn en myk overgang for Bondevik. Tvert imot forventer de at Bondevik stiller seg klar for hogg fra dag én.

Carl I. Hagen, leder for Stortingets nest største parti, har klare krav til statsministerens første dag etter sykeperioden. Hagen forventer nærmest en «tale om rikets tilstand», hvor Bondevik redegjør både for sin situasjon og tar opp sentrale nasjonale og internasjonale spørsmål.

Unntakstilstand

- Jeg forventer at Bondevik holder en pressekonferanse hvor han redegjør for sitt sykefravær, og stiller seg til rådighet for alle typer spørsmål. Han bør komme med sine vurderinger av den politiske situasjonen og om hvordan han har tenkt seg budsjettprosessen. - Er ikke dette vurderinger det vil være naturlig for statsministeren å komme med i forbindelse med trontalen eller statsbudsjettet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer