Ingen børs-fest etter USA-rally

Det er ingen fest i det norske aksjemarkedet etter den voldsomme oppgangen på Wall Street i går. Men i to av Tandberg-selskapene er det stor stemning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det norske aksjemarkedet reagerer avmålt på den voldsomme oppgangen på Wall Street i går. I Europa har markedene allerede snudd til nedgang, men noen av disse fikk med seg det amerikanske rentekuttet kl 17.00 og var dermed mer opp i går enn Oslo Børs.

Sentralbanksjef Alan Greenpan overrasket alle med et rentekutt utenom de vanlige rentemøtene i sentralbanken, og effekten var enorm. Og trolig tilsiktet .Nasdaq Composite steg over 8 prosent, mens Dow Jones Industrials steg fire prosent.

Men markedet er ikke helt samstemt om rentekuttene kommer tidsnok til å hindre at USA sklir inn i en resesjon. Rentene er satt ned fordi amerikansk økonomi fortsetter å forverre seg. Ikke fordi Greenspan synes aksjekursene er for lave.

Bunnen kan for så vidt være nær på disse nivåene i både Europa og USA, men det spørs om oppsiden er så stor som mange håper på. Nasdaq har tross alt steget 28 prosent fra bunnen i år, og Dow Jones Industrials er tross alt ikke på noe avskrekkene lavt nivå historisk sett.

På Oslo Børs åpnet totalindeksen opp rundt én prosent, men ligger i 11-tiden bare opp 0,1 prosent på 1.312 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer