Ingen brubygger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan ofte synes som Kristelig Folkeparti fortsatt leter etter meningen med livet etter Valgerd Svarstad Haugland og Kjell Magne Bondevik. KrF har ikke funnet noen klar rolle å spille og framstår som mer identitetsløse. Perioden med Valgerd var rettet inn mot praktiske rettigheter i familiepolitikken. Den varme partilederen kjempet som ei løvinne for sakene sine og sjarmerte. Partiet trakk til seg mange kvinnelige velgere, ofte damer i omsorgsyrker utenfor de store byene. Når Dagfinn Høybråten åpner landsmøtet i dag er disse velgerne for lengst forsvunnet. Det gjenstår å se gjennom helga om landsmøtet blir den vitamininnsprøytningen partiet trenger.

DE STORE SLAGENE er tapt. Felles ekteskapslov fulgte etter partnerskapsloven og abortloven. Problemet er at KrF kommer med veldig lite nytt. Et parti som mest av alt forsvarer det bestående har vanskeligheter med å fenge nye velgere. Mange kristne, konservative velgere er dessuten oppgitt over partiets vingling i forhold til Frp. KrF har åpnet seg for ytterste høyrefløy i perioder, men så lukket døra. På pressekonferanse tirsdag smelte partileder Dagfinn Høybråten døra rett i fleisen på både Siv Jensen og Jens. HøyBråten sier han ikke tror på noe indre KrF-opprør for Frp. Men det murrer. Ei gruppe forkynnere og tidligere KrF-tingmenn protesiterer rett før landsmøtet mot at ledelsen ikke vil inkludere Frp i en regjeringsplattform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer