Ingen brune plener i snobbeområdene

Det sildrer i vanningsannleggene i tørkerammede California.

FIN PLEN: Et luksushjem i San Diego, California. Til tross for tørken er plenene fortsatt grønne i de rike områdene av staten. Der bruker hver innbygger fire ganger så mye vann som i de fattigste områdene. Guvernør Jerry Brown har pålagt 25 prosents reduksjon i vannforbruket, men i følge vannforsker Stephanie Pincetl skjønner ikke rike californiere at alle har et ansvar. Foto: AFP
FIN PLEN: Et luksushjem i San Diego, California. Til tross for tørken er plenene fortsatt grønne i de rike områdene av staten. Der bruker hver innbygger fire ganger så mye vann som i de fattigste områdene. Guvernør Jerry Brown har pålagt 25 prosents reduksjon i vannforbruket, men i følge vannforsker Stephanie Pincetl skjønner ikke rike californiere at alle har et ansvar. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I solskinnsstaten på USAs vestkyst opplever folk for første gang pålagte restriksjoner i vannforbruket. Staten er i ferd med å tørke ut og guvernør Jerry Brown påla 1. april innbyggerne å redusere vannforbruket med hele 25 prosent.Men i noen områder sildrer det som aldri før i vanningsannleggene som holder plenene grønne og de høye hekkene tette.

I Beverly Hills, der mange av Hollywoods rike og berømte bor, går livet upåvirket av vannkrisa som utspiller seg i områdene rundt. Vannkrisa i staten synliggjør et klasseskille i form av ressursforbruk. De rikeste byene i staten, som La Canada Flintridge, Newport Beach, Malibu og Palos Verdes bruker opptil fire ganger så mye vann per innbygger som de fattigere.

- Tro det eller ei, men noen innbyggere vet ikke at vi har tørke her, sier direktøren for vann og strøm i Newport Beach til LA Times.

Han jakter nå på kroniske vannsløsere.

- Vi har innbyggere her som er så lite hjemme at de ikke får med seg en vannlekkasje, sier han.

Lite snø Det er snøsmeltingen i Sierra Nevada-fjellene som forsyner store deler av staten med vann. Men i år er snødybden på katastrofale seks prosent av gjennomsnittlig nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.